CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

July 27, 2010

the worst day ever


~27.07.2010~

wah.. canteklah tarikh ne....
kalo wat tarikh kapel ne sodap ne...
senang jewk na engat..lagi-lagi untuk orang yang macam ako ne..
jenis cepat lupe..HAHAHA

but korang kan...tarikh yang cantek ne telah melahirkan satu peristiwa yang sangat-sangat seksa bagi ako..
huhuhu~ macam tajok yang ako dah tuleh tuu..
yup,ako demam lahh...

nak kate demam betol tak jugak..macam ner nak kate eyk??
orang kate tak sihat laa...
kisahnyer start macam ne....

tanggal 26 haribulan 7 jatuh pade hari senin...
hari tuu ako telah berpuase untuk menggantikan puase ako yang lagi 4hari tak langsai-langsai ne...huhuhu(kantoi seyh)
malangnyer buat ako,makanan tadek nak buat sahur...sahur pown tak bangon...
so berbekalkan niat dan lemak-lemak plus air yang sedia ader dalam badan ako ne..
ako kuatkan semangat untuk berpose gak..alhamdulillah,tak dek masalah..lapoo pown tak,complete puase semalam...
time berbuke uh,ako dengan pantasnyer...
macam kilat telah berlari dan memanjangkan langkah ako pergi ke dapoo untuk makan....
sampai saje ako kat dapo,ako dengan pantas menekan brek kaki kanan ako...terkejot??
yup,korang nak taw ta??
tade makanan seyh...mama pown baru jewk masak...
bukak-bukak peti sejuk,harum semerbak baru buah tembikai(ako tak suke tembikai sangat)...

tetibe mate ako macam bersinar-sinar macam orang makan innershine uh..
*bling *bling *bling
dengan pantas ako sambar buah epal yang merah lagi kecik uh....
yum..yum..feveret ako ne....plus dengan roti cap apetah...ako berjaye mengisikan perot ako yang sedia ader kosong ne..
ako pong buat air milo gak..i likee....

so malam uh mama telah bawak kteorang(ako ngan syuib) pegi makan kat sg isap jaye..
ape name kedai uh..ayudthaya??entoh laa..ako pggl gitoo.hahaha
so memang tak de selera ahh nak makan..
nape?tah la..perot ako cam penoh ngan angin jep..nak tak nak ako makan jela...
demi menjage hati bondaku tersayang..*wink :)) sayang ma..
lepas dah abeh makan uh..ako dah start rase nak muntah...
aisyh,macam nak kene time smart niage dulu jep..
sampai umah uh,memang tak daye ahh...
ako tidoo jep...

------------------sleep------------------

~dalam pukol 1 pagi~

ako telah terjage dari tidoo...
sumpah cakap..rase nak muntah giler...cepat-cepat ako pegi toilet...
mek nok kau....abeh seme isi perot ako keluar..eyh..eyh....
maksud ako makanan yang ako makan tadi tuh..
haiyooo,teros kosong perot ako yang besar ne...
dengan muke redha,ako sambong balek tidoo ako yang terjeja tadi...

----------------sleep again-----------

~dalam kol 3 pagi~

ako telah terjage buat kali ke due...sakit perot giler-giler...
once again,ako pgi toilet melunaskan hutang piutang ako yang tertangguh ne...
pity me..

~waktu tak dikenal pasti~

buat kali ke tige dan keempat..ako telah terjage lagik skaleyh atas reason yang same...
my god....sumpah tak dapat tido lena...
dengan sejoknyer...
ako teros tutup aircond...
malang giler naseb ako...huwaaa :'(

~5 pagi~

'Ada..bagonn..nak sahur tak??..ya allah budak ne..nape tido macam tu??awok ne kan' haa,ayat mama nak marah le tu..
'sakit perot la ma..pagi tadi terjage muntah-muntah seme' dengan pantas ako jawab sebab tanak kene maroh..hehehe
so ako pong bagon pegi sahur ngan mama..
sumpah cakap tadek selera langsung..makan nasi setakat satu gengam jee...
makan la jugok sebab nak telan penadol...

kesudahannyer,.................
ako muntah balek ape ako makan uh..hahahaha....
mama kate tapaya la pose sebab tak sihat..
but.....
ako dah janji ngan someone nak pose...
bukan la janji sungguh..but lebeyh kureng macam 2 la...huhuhu

so ako gagahkan diri gak pegi skola...
last-last pkol 11.30 pagi uh mama datang ambek..
sumpah dah tak daye,nak muntah jewk..
balek umah tidow sampay la kol 3..(waa.lame 2)
so,skunh ne ako still alive..
menjalani hidup ako macam bese...
:))

sye nak pkai mende ne..macam besh jewk..ngaa~

July 26, 2010

burfday boy...


HEPY BIRTHDAY TO YOU..
HEPY BIRTHDAY TO YOU...
HEPY BIRTHDAY HEPY BIRTHDAY..
HEPY BIRTHDAY TO SYUIB....



selamat menyambot hari jadi yang ke 13 wahai adekku sayang...
semoga syuib jadi anak yang mendengar kate and adeq yang rajen...
semoga syuib maken matang..
semoga syuib dapat result bgos-bgos exam ne..
jangan noty laa weh...
skung ne kite je ader kat rumah ne..
yang laen seme dah sambung belajo..
so syuib jangan la malas sangat ye..
kalo tak akan keluarlah ayat 'patut lerr orang tak nak kawan..perangai macam ne??haishh..'
HAHAHA..
maafkan segale silap and salah yang kak Ada dah buat kat syuib..
seme tu untuk syuib jugak..
pape un syuib lah adek terbaek i ever have...
and kak Ada tanak adeq coz ader adeq sorang ne pong da susa..
HAHAHA..kejam woh..

syuib oh syuib...
skung ne syuib baru 13 tahun..
subjek yang syuib belajo un senang plus kacang-kacang jee...
taya lah pening-pening...tak faham kak Ada sudi jewk tolong..
ngee~(konon la pulak..padahal selame ne ako gak halau mu dari bilik ako..hekhek)

syuib oh syuib....
dalam ramai-ramai sibling kite..
kak Ada rase kan..juz kak Ada jewk yang rapat ngan syuib..
mybe sebab tu la kak Ada yang banyak taw sal syuib...

syuib,aman ngan kak ina panggil syuib adek kan??
yuuckkss..hahahaha..
kak Ada tak taw nape,i juz can't col u by tat name..
jelez kot??hahaha.mybe laa..

lastly kak Ada nak kate yang i love you so much la dear...
you r the most problem brother i ever had..
muuaahhhh..... saranghae~

hari keluarga??



24 / 7 / 2010

yep,hari yang sangat penat plus gaban...
mane taknyer,pagi-pagi kol 8 dah kene pg tusyen...balek-balek je,pg umah maya..
kene buat cupcakes for anak yatim uh..
buat cupcakes dari kol 1 lebeyh sampai kol 7 malam..
mek nok....bape jam tu??haa.malas care..abaikan..hungga3...
actually cupcakes uh tak ciap lagi..
ader lagi bape puloh kene masak,but..my parent suro balek..
coznyer malam uh nak pegi family day...
hohohoho...

pasal cupcakes uh,akan story kemudiaan yek??
pic banyak dekat maya ngan mia...sabaoww...

umm,dalam kol 8 asenyer..bertolaklah kami 1family nek viva ngan moto..
moto uh macam bese aman ngan k-de ah..
so ako,mama,aboh,syuib jewk nek viva...
si mamat berdue neyh kejap jewk ilang..bapok laju bawok..ta ler nek moto..xper..xper..
pandu cermat jiwa selamat...hahaha xD
so bertolak la...vroom..vroom...

...................beberape minit kemudian...................

hoyyehhh!!!sampai weh!!!cepat ler parking...
tempatnyer dekat mane eh??lupe lah name..
alah,kawasan kaum-kaum kastam tinggal uh...panday-panday lerr korang carik..hahaha
sampay jewk tros kami serbu tempat makanan...
seme perot dah lapo..ape lagi...dapat la baham mee gorang plus kuah kari plus air sirap...
yeeyyy.....dapat wat resepi seniri..hahaha,sodap woo...tak rugi datang..huhuhu

sebab terlalu ramai orang,tempat duduk pown tadok..kteorang makan kat luor jela...
tak per,asal perot kenyang..hohoho
abesh je aboh ngan k-de makan,dorang bla pegi amek lappy bru beli...
suke ler tu bro,dapat lappy...tak aci wehh..nak gok..

so aboh telah memberi amanah kat aman suro dok kat dalam..
dengar takot-takot nombo kene panggil kan..
sebab ader cabutan bertuah..memang seme orang akan dapat punyer lahh...
aman pown telah memblakan dri pegi masok dewan..

makan-makan-makan..lambat seyh ako makan..huwahaha..
dah makan tuu,kenyang lerr jugak...
ako pegi buat taman pegi maen monkey climbing uh(yeker name dye gitoh??)
dah lerr ade mamat-mamat kat cituu,,ahh buat bijak je..
slumberrr... :D
maen kejap je,syuib pegi lari pulak..tak kan ako nak maen sorang..
so ako pong follow ah...
peeewiiiitt!!!tetibe jewk ako dengar bunyik sumbang dari belakang..
memandangkan ako ne bukan kuat perasan,ako wat bodo je la....
hahahaha,sempat pulak puji diri seniri neyh..hehehe
pegi-pegi je kat ma,aman datang..dye kasi nombor cabutan bertuah tu kat ako..
dye kate nak pegi telepon orang jap..
dengan muke separoh redha,ako amek jela..huh.malasnyerr ako...

nak tak nak kene la masok dewan tuu..
ako duduk jee kat tepi pintuu uh...naseb bek ader kerusi...
wat muke slumber jee,duduk sebelah auntie ngan uncle neyh..menyamar jadi anak dorang ja..hahaha

ya allah,tak soh cakap lee..
punyer lame ako dok kat situ...naek kebas badan ako ne..
naseb bek de mamat sorang ne text ako..
layan jewh..bosan dah ne..
macam-macam aktiviti ader..
orang nyanyi lahh,teka-teki lah...
lawak jeh ako tengak...nak jer ako naek pentas tuu pegi nyanyi..macam best..hohohoho

lame giler ahh tunggu..tak sah kate lah..
akhirnyer...nombor 9005 dipanggil..
ako ne dok text so tak dengar laa..naseb bek time before tat mama datang..
so mama yang gitau kat ako..
tergopoh-gopoh ako naek pentas...
naek-naek jee...terbuntang ako tengak adoih yang ako dapat uh...
mak aiyh??giler besar...mampo ker nak angkat ne..??

pastua ko pong pegi la nak dekat orang yang kasi adioh uh..
memandangkan dye uh laki..
so ako tak la terpikir nak salam..
baru ako nak luhur tangan nak amek adioh uh..
dye kate 'salam la dulu'
haa,tak kan ako kate tak nak pulak kan..salam jela..macam salam bapak ako jerr rase..hahaha
orang tu dah tue kot..tak la tue sangat..tue la jugak..
dye tanye ako anak sape..ako kate la anak aziz...pastu ako kate la terime kasih..
wah,skema gitoh..
cepat-cepat ako bla dari sitoo..
sampay je kat luor,aboh ngan kde bru jewk sampay..

sukenyer laa aboh dapat adioh tu...
ako pong suke gak,dari dapat hamper kan..tak besh...
lepas tuu kiteorang tak balek agi..ader acara untuk budak cemerlang spm,pmr ngan upsr..
aman ngan syuib dapat..woo,besh dorang..dapat duet.
ne jeles nee...
lepas acara cabutan istimewa abeh,baru la kteorang blek..
cabutan istimewa uh dapat tv...
dye akan wat cabutan rambang,naseb la sape dapat..
so bukan rezeki kteorang,,ader orang mane tah dapat tb..
woo,best la dye...

lepas 2 baru laa balek..penat giler plus ngantok...
sampay umah sempat lagi snap pic...
nak tunjok kat korang lerr ape adioh kteorang dapat..hehehe

TADAAAAA........

oww yeh...tengak lerr ako berpaut kat kipas uhh...kipas ne berat uh..kipas besi...

soo kipas ne secare tak rasmi telah jadi milik aboh..memandangkan kipas bilik aboh uh rosak...
congrat aboh..

so today overoll sangat penat...tapy banyak memori ohh.. xD

p/s : maaf atas kesalahan kate atau penggunaan ayat..
otak tak stabil sebab penat duduk menaip jee..naek lenguh kaki..(macam ako menaip pkay kaki jee)

July 23, 2010

mak!!sayer dah besar!!

'HUYOOOOOOOO......
josyu.....kau dah besar kee???
ako tengok ka pendek jee macam bese...
HAHAHAHAH... '

haa,tuler ayat standart ako kene kalo cakap sal tinggi neyh..
kalo ako kate ako tinggi 1cm ker,mesty kene gelak jeee....
tak per tak per....sebab korang semer dah kate macam tuu kan..
ne ako nak gitaw nee...
dengor taw dengor...
ako skung ne makan calciYUM taw...
aperr??tak cayer..hak kau tengak ler bukti-bukti nee....

haa???asal muke ako nmpk weird??macam itik jee ako tengak..cis...

korang tengak lerr...punyer excited ako makan sampai tumpah too..huwaaa :'(
membazir jee...kecian ako kebulur nak makan calciYUM...

disebabkan ako tanak membazir.so ako telah mendermakan calciYUM ne pade semut-semut yang comey 2...
ne taw naty dorang jadik besar kee..muahahaha xD

actually ako makan mende nek kat dapor mule-mule....
tapey atas sebab merajok ('konon') ako pegi makan dalam bilik...
dah bersemot bilik ako..haish....
ne sume salah syuib...

time uh ako tengah dok sedap-sedap amek feelinng ah nak makan ne..
tetibe jewk dye kate..
'toksoh lerr makan..tak de harapan dah'
ya allah.....tros terhenti segale pergerakan ako...
angin kentot nak kuor ne pown dah masok balek....
then ako pandang la mama...
pastu mama dok sengih-sengih...
aiissyy,ne sorang lagi.....sabooow lerr....

ape kebetul ke cakap syuib 2??
takkan lerr ako tak tinggi dah kot.....kecian kat ako....
gemok plus pendek = gedek..
ahhh.....tak suker tak sukerr.....