CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

August 21, 2010

kawan sampai syurga

nur syafieqa atierah binti mohd rawi

fieqa,4 taon ako kenal kau...
dari fom 1 sampay fom 3 kite satu kelas..

~2007~
mase form 1 ako tak kacip sangat ngan kau...ako baek ngan ezai,time uh ka,ezai,ada,izatey,madi satu geng....
ako ngan ka time tu gitu-gituu jer..tak kacip sangat..
ako engat lagi time ako cakap sal amirah syahira tuu,kau nasihat kat aku....nak nagez ako time uh...kau baek giler kat ako..walaupong time uh ako ngan ka tadek la baek sangat...kau layan ako macam kite dah kawan lame..
time tuu kite kelas 1c...kelas yang di blacklist..1C ngan 1D.hahaha

~2008~
yea,taon ne jumpe kau lagi..buhsan weh buhsan...hahahaha....gurow jek..
2G.tu ah kelas kite...kelas yang diblacklist jugak..2G ngan 2H...kecian kitee
awal-awal taon uh ako kacip ngan shakey...
start lepas ako ngan shakey,pot,wawa macam de prob..ako dah tak kacip ngan dorang..ako duduk belakang kau...
then ako dah start baek ngan kau and pia...
time uh kau duduk sebelah anis..kau selalu kene buli ngan dye..geram ako dengan kau nee..
nape laa baek sangat,tak melawan pong...
ader skaleyh uh pendrive ka ilang...bukan maen cuak kau..sabar laa wee~
tak lame uh cikgu tukar tempat duduk..ako duduk sebelah meen.kau kat belakang aku sebelah anis lagik...
kecian kau eh,jodoh sokmo ngan dye..hahahaha
time uh ako ngan kau memang kacip ahh...kite rapat giler ann...memang rapat ahh
ader skaleyh uhh duet ako ilang..100 lebeyh...duet meen ilang 10 engget..kite seme syak anis curi..
sebab tak lame uh dye beli pone baru..padahal sebelum uh dye kate dye tade duet nak beli pone..
then muncul lah idea setan dari kite due...kite wat plan nak perangkap dye...
hahahaha.lawak giler time uh..

kite stay petang tuu..sebab nak berlatih untuk berlakon kan??
kau,ako,pia,anis satu kumpulan kann..kite dah cakap nak jumpe kol 3.30 kn..
kite tinggal pone ada,mp3 ngan beg duet dalam kelas..then kite duduk kat blok fom 1 uh..kite tunggu sampai dye masok kelas..
lame gak ah kite tunggu,pastu dye naek kelas ngan pia..
then dye duduk kat tempat dye...time uh kite tak nampak sangat dye usik ta barang-barang yang kite tinggal uh..sebab terhadang ngan tiang..(tahniah lah tiang sebab dapat block dye)
tak lame pastu dye ngan pia kuor pegi toilet..berlari-lari kite masok kelas..
tengak-tengak mp3 terpasang,pone tadek...
hah!!habis cuak ah kite..dah ah pone ada uhh...
so ako cakap kite tengak jela ape dye nak buat...kalo dye amek lagi bagos..bukti kukuh tuu...
so again kite berlari-lari ke blok fom 1 pastu kite turun bawah...kite tengak anis ngan pia dah masok kelas...
kite pong wat-wat lgurau-gurau sambil lari masok kelas...
konon macam kite baru sampai..hahahaha..hebat ahh kite berlakon...dye tak syak pape un..
kite wat-wat tanye sape punyer mp3 uh tinggal...
dye wat muke selamber jee...ceyy,konon macam dye tak bersalah..
tak silap ako pastu ada masok kelas kite...ada amek laa barang dye uh..then anis kate,'ada,ne pone kau kan??'
kantoi la pulak sebab ada tak off pone uh..hancur plan kite jap...
tak perr ahh,yang penting dye memang ade amek pone uh kan..bukti tu bukti...
then ako tak engat camne jadi,kite kumpol bukti banyak-banyak..then kite ramai-ramai citer kat datin..
time uh anis,kau,meen masok bilik disiplin...
time uh anis nagez selok-selok mintak maaf sebab dye curik duet ako ngan duet meen..
pasal pendrive ka uh,ako lupee nak tye time uh..sorry yea..

ako rase memang dye amek gak..sebab dye kate pendrive dye dah jumpe..
padahal time uh pendrive ka ngan pendrive dye berbelit skaleyh..
tak kan pendrive dye boleyh jumpe kot...
memang dye panday belit-belit citer ahh...
tahniah anis..kau memang hebat...

~2009~
again,kite satu kelas lagi...kelas 3H...taon ne kelas kite tak de lah kne blacklist sangat..
tapi seme orang anggap kelas kite kelas bodo...taw lah kelas yg last...tapi bukan ekot result oke??
taon ne kite dok same...memang macam-macam ahh secret kite...
kite jadi maken kacip,lagi-lagi kite satu kepale...
best giler kawan ngan ka....
kalo gado jee,tak kesah laa salah ako ke salah ka..ka mesti tak kan mintak maaf...senyap jeee...last-last ako gak kene tegor ka...
hahaha,ego ehh ka...maen-maen surat lagi,tapi ako gak kene tego..apelahh ka nee..
mase fom 3 neyh macam-macam mende jadik...
gado ngan ada lah,sebab ada tak suke ako rapat ngan ka..ye,ako selalu curi ka..hehehe
sory yea ada...ako pinjam bestfriend ka...sebab dye bestfriend ako gak...*wink

ka engat ta,time exam...kite duduk satu baris menegak..ako kat depan kau selang sorang budak belakang ako...
time uh kite nak borak sebab bosan dah jawab..
tapi takot cikgu marah..
then ako wat kuar cermin,kite cakap berpandukan gerak mulot jee..
hahahahaha..biler pikir balek,hebat eyh kite boleyh faham masing-masing cakap time uh...
bangge kejap...heee~

~2010~
taon ne,kite terpisah kelas....kau kelas ngan anis,ako kelas ngan ada...
taon ne macam-macam mende jadi..
ako ngan ada dah start jadi kawan..dye pong macam boleyh terime ako kawan ngan ka...
kadang-kadang,kite lepak bertigee...yea..ada memang sporting ahh..dah laa koya-koya gituu..hahaha

taon ne,ka banyak kasi semangat kat ako...
biler time pj je,kite mesty lepak same..then start lah story mory kite uh sambil maen congkak..hahaha
sebab time tuu je kite leyh borak lame-lame...
pape masalah ako mesty cari ka...
ka dah macam tempat untuk ako dapat kekuatan dalam diri ako...
ka lah kawan ako,ka lah penasihat ako..
kadang-kadang uh,ka tak jemu-jemu dengar citer ako..
masalah ako yang ngarot-ngarot...
ka mesty dengar jee..
tak pena ako dengar ka kate ka bosan..
sungguh nyer ka memang kawan yang perfect...
bodo lah sape yang benci kat ka tuu...

fieqa,semalam ako nagez time col ka tuu..
tapi ka bz,kite mesej jee..tu pong 2 mesej..
then ako tertidoo dalam keresahan hati ako nee..
ka tak replay pong mesej ako..

skung ako tengah mesej ngan ka sambil menaip nee..
ka boleyh berlagak cam tade pape yang jadi kat ako..
ka tak tanye pape un sal semalan..
hebat lah fieqa..memang ka kawan ako..
ka taw jek kalo ka cakap sal semalan uh..
ako mesty lagi sedeyh kn??
sebab tu ka wat macam tade pape yang jadi...
ka faham je diri ako ne..kadang-kadang ka faham diri ako lebeyh dari ako faham diri ako..

fieqa,setiap ape yang ako citer kat ka..
ka mesty bagi semangat yang baek-baek..
ako tak ka nak sedapkan hati ako..
sebab ka seniri cakap,ka tanak ako sedeyh..
sebab kalo ka jujor..ka akan cakap 'forget him'..
tulah ape yang ka cakap semalam....
kadang-kadang ako senang ka kasi nasihat yang baek-baek..
walaupong ako sedar ka cakap camtu just nak sedapkan hati ako jee..
tapi ape yang ka buat uh,walaupong kenyataannyer jaoh skaleyh memang buat ako tenang..

ako rase,kalo ako dipilih untuk selamatkan ka atau adeq kalo korang ade masalah..
ako akan cari ka dulu...sebab kawan macam ka,ako takkan jumpe...
sebab ka terlalu bernilai dan berharge..bukan macam emas,ka lagi berharge..
sampai tade orang boleyh beli kau,bukan macam emas yang boleyh dibeli dengan wang..

fieqa,engat taw..kite kawan sampai syurga...
saranghae...

August 10, 2010

fasting month


SELAMAT BERPUASA..

hoyyehh..hoyyehh...
tak lame lagi nak raye..yeaaa...
walaupung raye sebulan lagi...
tapi ako tetap happy happy giler...
ne kes selok nak raye ahh....

so malam ne dah start tarawih kann..
ha readers sekalian,pegi ke tak??
ape??sakit perot??cirit birit??
banyak la korang punyer alasan..

so tahon ne josyu sambot puase ngan aboh,mama and syuib jee..
aman tak dapat balik,sis eina un same..bro kde dye kate nak test dulu seminggu berbuke kat sane..
kalo tak mampo naty dye balik arr amek makanan..
komfem dye balik punyer carik makanan..hahahaha....
memandangkan kiteorang just berempat jee kat rumah ne..
so pastinyerr belake-belake pegi laahh..
dekat bukit rangin laa for sure kann..
kat tempat laen,ader kisah gelap diantare syuib dan tempat itu..hahaha...
hanya yang berkenaan jee tahu...

satu mende je ako suke bolan pose nee..
sebab mama akan masak sedap-sedap wohh..
meaning lagi sedap dari biase,bukan masakan sebelum ne tak sedap taww..
kalo korang nak jugak,jempotlah datang ke rumah..hohoho

so berpuase hari-hari sekolah ne memang penat tahap gaban taw..
nak-nak lagi kene naek bas yang mampat macam sardin tuu..
panas tak payah cakap laa..
macam nak pengsan jee(tapi tak pena pengsan lagi)

time bersahur tuu,haiyoo...
mesty belake-belake pakat malas nak bangun..
pastu dah sahur tuu,pegi sambung tidoo..
buruk giler perangai..hahaha

lepas ne,josyu nak sent mesej dekat seme orang yang josyu sayang..
yea,reza pong same sebab josyu sayang dye sebagai kawan sangat-sangat taw...
sape yang tak dapat mesej tuu,harap maaf..tade nombor laa..
tula sape soh tak promote nombor kat josyu..ceiitt...

last but not least,SELAMAT BERPUASE TAW....jangan ponteng pose lakk..

harap korang seme tak jadi macam dalam gambo ne yekk... :D

p/s: maafkan penggunaan kate ganti diri yang sering berubah dari ako ke josyu dan josyu ke ako..harap ampunn....

August 8, 2010

love life


so entry for today adelah love your life...
sebenarnyer macam-macam mende ako nak tules dalam blog ne...
macam mende nak citer kat blog ne..
cume rase macam kekurangan kerajinan untuk menaip je...
so,ako juz nak citer pasal ape yang ako rase sejak beberape hari ne je...

untuk pengetahuan korang,ako rase cam sangat bodo plus bengong..
kenape eyh??
ako pong tak taw..
juz rase macam urggghhh....
hanye tu mampoo ako gambarkan...

hmm,ako nak cakap pe eyh??
haish,lupee la pulak...
saloh bro ah ne...dye panggil tadi...
cepat betol ako hilang ingatan...ngaa~

dengan rase nak terkencingnyer....
lagi lah payoh nak menginat.hahaha
teringat pulok mase exam dulu-dulu....
ako selalu sangat rase nak terkencing..pastu malas nak pegi toilet...
than la jugok mase tengah jawab exam ne..
pastu idea setabok pong tak datang..
dengan idea tak datang-datang..pegi jelah toilet..
dari dok lam kelas bazir mase gok...

biler hajat paling mahal ako tuh dah tercapai...
tengak je soklan..
perrggghhh..senang je kot...
kenape la bengap sangat tadi..
padahal soklan uh sambil kentut pong jadik...
berak pong lepas lagi jawab soklan gituu....

last-last ako dapat pengajaran...
jangan tahan kencing kalo time exam...
idea pong tarak mau mari meyh...hahaha
sebab mende ne dah selalu sangat jadik kat ako...
i know myself very well...
hahaha..stupid me...

hah,last-last lari dari tajokk daa~
naseb la korang...
jap-jap,pegi toilet dulu...
naty post baru pulak...heee~

August 6, 2010

one litre of tears


'COMEY....
hmmm...busuk ahh bau....eii,tok mandi nee..patut ah busuk'

dulu,slalu cakap gituu kat comey..comey busuk la,comey gedik la..
macam - macam cakap kat die...

skung,semenyer dah berubah..
hanya disebabkan penyakit kucing tu...
comey dah pergi buat selamenyer...

comey,seriously ckp...
rinduu giler taw...
rinduu sangat...
semalam,kite pegi taman nek beskal kan...
comey duduk lam rage,comey ta nakal pong..comey diam jee..
pastu kite men buaiyan,time tu pong comey tak meragam...
comey senyap,comey baring je..bler nak stop tu baru comey bunyi-bunyi..
pastu kite jalan kaki balek rumah...

comey,tak sangke eh??
tu la last time kite maen same-same..
lepas kite balik dari taman tu...comey tidoo atas katil dalam bilik Ada an..
comey ta gerak pong..na tidoo pong macam tak daye je...
Ada tengak comey cam demam je..tapi badan comey tak panas...
pastu mama kate yang comey sakit sebab Ada tak kasi makan..yeker??
Ada pegi rebus ikan pastu gaul ngan nasi na bagi comey makan,tapi comey tak usik langsung..
Ada bawak comey kat luar,na kasi makan..tapi comey na gerak pong macam tak daye giler...
Ada taw comey sakit kan...
Ada engatkan comey demam kejap..
sebab dulu pong penah gak gituu..tapi dulu badan comey panas...

comey....
malam tu,comey ilang...
puas cari tapi tak jumpe pong comey..
comey pegi mane??
orang kate kalo kuceng tu nak mati dye akan larikan diri...
malam tu Ada tak terpikir pong gitu...

sumpah tak sangke yang petang tu last Ada dapat pelok comey...
last dapat cakap ngan comey...
last dapat maen ngan comey...

comey,u're my evething...
kalo Ada diberi pilihan antare comey dengan muh....
memang Ada sayang comey lagi...

comey,nape pegi tak gitau ha??
nape pegi macam tu jer??
comey...
at least tunggu la Ada balek skola dulu...
ne tak...pegi senyap-senyap jee...
tak cakap pape pong...

Ada panggil comey..comey tanak bangun pong...
nape ha??
mara ke kat Ada??
Ada de wat sala kat comey kee?
comey,Ada panggil tak dengar kee??
'comey,bangun la comey...'
Ada cakap camtu sambil belai comey...nape comel kaku jee??

comey,Ada nak hug comey for the last time..
Ada nak cakap i love you kat comey...
Ada nak mintak maaf sebab selalu lambat kasi makan...
sorry sayang... :'(

comey,sungguh cakap...
Ada nagez sampai tertidoo...
time tengah menaip ne pon dah bape liter air mate pown tak taw dah...

comey,sape nak duduk atas katil bilik Ada tu dah??
sape nak duduk atas Ada time Ada solat??
sape nak pandang Ada time Ada tengah makan??
sape nak masuk ikot tingkap kalo ako tutop pintu??
sape yang degil masok rumah walaupong kene letak kat luar??
sape nak tido atas kain-kain Ada tu dah??
sape nak buat seme tu dah...

comey....
sori tadi time tanam tu..
Ada tak de skali..
Ada just tengak ikot tingkap jee..
Ada tak sampai hati...
Ada tanak orang nampak Ada nagez...
Ada sayang sangat sangat kat comey...

comey...
ne ader pic comey yang Ada tangkap pakay pone...
Ada tak mungkin leyh lupekan comey..
love you like heaven....

comey and muh...comey tidoo pong bergaye..biler lagi dapat tengak comey camni.... :'(

comey tidoo dasyat laa...tu pong nak posing-posing...

COMEY.....
ape yang jadi...
memang sedeyh...
tade orang Ada nak citer pasal ne...
bru tadi cakap ngan nyna sal ne..
sumpah sedeyh,tahan jela...
kde,kak ina,aman pong dah taw...
entah la dorang tu....

kenyataanyer,memang payah na terime hakikat comey dah tadee...
rumah ne mesty sunyi balek macam dulu... :'(