CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

September 30, 2010

her blog

................searching..............

owh!!
ader blog baru sudaa update meyh...
hmm hmm...

..................open..............

bace punyer bace...
pendek jeh so aku bace dengan skaleyh pandang jeh...
ngahhh~

nampknyer kan..dye pong dah macam boleyh idop...
maksud aku idop aman...
dye senang ngan idop dye...
dye bahagie ngan idop dye...

kenape aku kene pk sal dye??
ohhh!!!
tulah yang aku ptt pkirkn...
'KENAPE NAK HERAN SGT HA??'

abaikan jela beb....
kau pong kate td nak start new life...
ngaahh~stupid girl...
abaikan jela ape yang terjadi...

dye bahgie,kau kesah ape...
owwhh,kejam dan sadis jek rase...
mungkin aku patut start mencari pengganti...
tapi kat celah mane??

new life

oh finally!!
lame tak bkk fb..blog pong dh lame terbiar since abeh raye rito...
sdeyh sbb dpt tgk blog orang laen dah update mcm2 tapi blog sniri..haram tade pape..
buzy kot,skung dah nak exam... nak bkk tenet pong tade mase...

dah lame tak de citer baru owk??
mesty korang tertunggu2...
walaupung due tige kerat je yang rajen bace blog ne,tapy aku tetap nak tuleh gak...
mampos laa blog aku bukan blog kau..hahahaha!!!
kpde readers yg setia tu thanks a lot..rajen2 la komen..bosan gak asyik aku jee melalut kat blog ne sorang2..
kecian aku cakap ngan tunggul jek..no respon...nahh =.=

dekat 2 minggu blog ne terbiar..
aku mule start pikir nak start something new...
something yg baru...
nak lupekan seme and start mende tu balek semule...

so aku dah amek keputusan nak putuskan persahabatan aku dengan member2...
and start mencari member baru...
yep,pengalaman buatkan aku memahami erti hidop..
tak mudah untuk senang dan tak payah untuk susah...
haish,ayat aku yang tunggang terbalik ne buat aku seniri rase pening..

let start with friends...
-bestiee
aku ngan pot....oh rase macam berkawan dengan orang yang duduk kt london..
payah jek nak bertegor sape...
pape pong dye dah banyak ngan kawan dye...
sampai sanggup tukar unit..
oh seriously memang aku trse part tu....
so aku takan kacau life dye dah..but kteorg still kawan okeyy ..

aku jeles tgk dirah ngan dira..
pegi mane2 pong same..
dorang tak penah bosan pong..
aku nak sgt pegi jge koop,then kacip aku teman gk..
macam dira ngan dirah...
ne asyik2 kne pg jage sorang2...ohh bosan nyerr =.="

-member
aku nak sgt cari member baru...
tak delah aku nak lupekan member lame,tak same sekaleyh...
cume mende2 yang aku lalui buat aku rase nak jadi someone new and start kawan ngan dorang semule...
macam tulah...

-skola
kalo boleh,kalo aboh kasi..
memang aku nak pindah skola...
skola dah la jaoh,payah nak ulang alik...
skola tak best pulak tu...
sengal je byk...aiyooo

-tempat tinggal
duduk kat kawasan baru...
kawasan yang tade orang perot buncit..kejam ke statement aku tu?
aku nak kawasan yang ader member2 yang boleh lepak sesame...
baru syokk...

-cinta
haaa yang ne aku tanak ape2...
cukuplah cinta aku pade allah,family ngan diri seniri...
kasih sayang aku tak banyak so taleyh nak cinta ramai2 orh..hahahaha

macam mane aku nak start seme mende ne??
aku rase aku dah start dengan reza....
and lepas ne??
tengak lah...
macam seronok plak delete2 friends yang kite kenal pastu kawan balek ngan dorang...
hahaha,macam orang bodoh yea jugak XD

September 17, 2010

i'm just a sucker for love

love kill me shit~

it all about love...
so tonight i fell like wanna update my blog about love...
dum tap dum tap,tap tom tap tom(bunyi gendang)

rasenyer korang penah bace kan pasal post aku yang sorry tu??
ha time tu tengah bergaduh tanpe sebab dengan assistance aku tu..
skung ne dah baek tapi rase cm laen jek..
everthing is different now..
a lil bit sad coz i had a great time with him mase kiteorang kawan2 dlu..
memang rase nak sepak dye ah...haha,tak sabit jeh..

sbnarnyee kn kan kan kan kan....
ader budak dtg mintak kapel weyh...
alohoii,bab paling aku lemah skaleyh bab ne laa..
haa mule lah aku buat2 tak faham lah,lupe lah,malas lah...
tu alasan tanak kapel yea..hahaha...
si mamat ne member aku..dah lame kawan ngan dye..4 taon kot..
tup tap tup tap ttbe nak kapel ngn aku??
oo-em-jiee(ayat myra),ape aku nak buat nee??
hahaha,konon laah cuak...
padahal tade perasaan duh...
lalalala~

sejujurnyer,aku sememangnyer menaruh hati kt assistance aku tu jer..
so macam bile orang mintak kapel ne,rase macam 'haa??tapi awk sye suke org laen'
haa,rase macam tulah..satu ayat yang sukar nak diterangkan..
tapi kan,biler pk balek.why don't give him a chance??
sbb dlu kan aku sllu lah pk,knpe kalo org mintak kapel.mesty je nak reject..ce kaci chance kt org tu dlu..
actually,aku pernah melalui saat2 macam ne..dlu sllu lah pk camtu...hahaha
so now??macam mane??
cakap tak serupa bikin??duhh.tanak lah aku kne tuduh camtu..no no no no!

hmm thinking~~~
dlu aku pernah cakap gni kat fieqa..
'kalo lah ader orang mintak kapel ngan aku,aku pg mintak kapel ngan assistance aku pulak'
hahahaha!! biler pk pulak kan,aku ne suke cakap mmg TAK SERUPE BIKIN jeh..hahaha
abaikan percakapan aku tuh..lalalalalala~

kiss me kiss me,say that you miss me...
tell me what i wanna hear,
tell me you love me...

so sape ader brand mau cakap macam tu??
datang jumpe aku depan2..
mmg aku terime lah kalo dtg melutut mintak kapel...
:D

raye member??

apelah name post aku ne buruk semacam jek...
abaikan jelah..

so aku tade post pape lagi kan pasal raye taon ne kan??
bersabarlah korang yek...
aku tade mase yang free betol nak citer,,
kalo aku citer time aku tak free,tadek feel...hahaha

okey okey,nak tye raye korang macam mane??best ke tak??
tade orang pong nak citer pasal raye dye kat aku...
citer lah citer lah..asyik aku jeh citer bohsan gak...

untuk pengetahuan korang,aku nak pegi beraye besok..
umah member2 aku lah..
memandangkan besok smart akan berskolah...maksud aku akan ader hari persekolahan,so kene pg skola lah...
untuk pengetahuan korang pulak,note sej aku tak siap lagi...hoyehh hoyeehh!!!
so pasni nak buat la ne...LEPAS INI yea....
berbalek kpd beraye umah member tuu...
aku pk dlm kol 1 atau kol 2 nak pegi lah...
so aku dah msg berratus juta member gtaw yang aku nak dtg beraye..
then yang bls just zinnie,O,aisyah,mus..wah!!4 rumah jeker??
ciss skit nak mati....
tapi tapi,aku plan nak g umah myra jgak besok..tapi aku tataw umah dye..
umm mcm mane nee??hello hello,tlong lah teman aku...segan lahh..aku ne kn pemalu orgnyer..huhuhu~

hope la kan,tadek halangan aku nak pegi beraye ne..
aku lepas ne bz nak mati,erk...maksud aku bz sangat lah..bukan nak mati dah..hahaha
kalo korang rase korang dok dekat umah aku,text2 lah ajak aku dtg beraye yek??
hahahaha,saranghae ;P

September 14, 2010

kes baru

masa : 13.09.2010
tempat : rumah mok ya


lokasi kejadian : di halaman rumah mokya
senjate : hendal beskal

mangsa : syahmi

suspek : aina(kakak mangsa)

bukti : kesan darah yang menitik dan terkena pade wedges aku

doktor pyschology : cik adlina

doktor : ibu mangsa

owh sangat scary tayah cakap lahh...
kali neyh punyer accident lg terok dari cik abg kite yang sebelum ni..
memandangkan mangsa adelah kanak-kanak bawah umor yang masih suci ader teruna lagi(tak sabit dohh)
kite sedia maklum bahawe kulitnyer halus macam gune sabun susu kambing mmbeeekkkk tuu...
ape citer aku pong tak pasti actually...
dengar2 budak meraung kuat giler macam nak retak cermin rumah...
aku yang pegi tengak..sampai2 jeh tengak pak busu(bapa mangse) tengah mengelap darah2 yang keluar lagu gile macam paip air jeh..
ngeri tak soh nak cakap lah..aku teros bla,takot punyer pasal(macam mane nak jdi doktor ni?)
aku panggil mak su(ibu mangse) kat dalam bilik...
kecoh kejap rumah sebab mmg tak dinafikan terok gilee ahh luke...
gilee ahh kalo korang kat tempat aku,memang ngeri ahh..http://www.emocutez.com

kalo lah drakula tuu memang wujud,mesty dye suke hati gelek2 punggung sebab banyak darah dye dapat minom malam tu...
tapi malang nyer yang ade pong kat dunia ni hanyelah kaum lelaki yang taw buat love bite jeh...
love bite bukan minom darah tapi mengeluarkan darah je..jaoh terpesong dengan ape yang drakula buat...
no no no no...tak same sikit pong yehh http://www.emocutez.com

aku tanye lahh dekat wawa ape yang jadi sbnarnye...
wawa kate aina nek beskal then dye lggr syahmi...
tak lame tuu sis eina kate pulak aina jatoh beskal then tindih syahmi..
hendal dye tu kne kt muke syahmi.tula terok sgt luke tuu...
owh sangat menyakitkan takot aku nak pikir...

luka tuh takot aku nak tengak..sebab macam terok gilee jehh...
pic2 ne pong banyak sis eina yg tolong snap...hahaha,tengkiu sis :D
tapi alhamdulillah pas dah isi obat tuu dah balot seme...oke la dari mule2 tu...
kalo tak korang boleyh dengar syahmi meraung kuat gilee....
kecian syahmi,,sabar yee sayang??

lepas ape yang jadi,aku ngan sis eina mule terpikir...
adekah ini ialah final destination??(terpengaruh lepas tengak final destination 4 petang semalam)
siapekah mangse seterusnye??
bile mende ne akan berakhir??
harap2 tade pape lahh yang jadi dah...
takot!!!saye tak sanggop..hahaha!fail lah nak jadi doktor gni...
uhhh darah menakotkan saye yang amat....http://www.emocutez.com

September 13, 2010

penyesalan yang amat

urrghh...
tak taw nak cakap ape...
penyesalan yang amat sangat sungguh...
npe la aku suke sgt ekotkan perasaan ha??
heyheyhey,aku tanak pong pape2...
beb,kawan...korang boleyh fhm tak??
tolong jwb buat aku berharap something yang aku taw mende tu tak kan jadi..
aku just nak kawan ngan dye...
so pless tolong lahh...
stop suroh aku buat something yang pleyk...
aku nak kawan je ...
okey korang faham tak KAWAN tu ape??

p/s: kali pertame aku tuleh pendek nak mati =.="

kes terluka..........

lokasi kejadian : rumah hunny
waktu : sianggarkan pukul 10

mangse : mohamad khaidir bin mohamad aziz

bukti : titisan darah di atas karpet

kesan luka akibat ditetak di jari ;P
tetak kah??

oke macam mane nak citer ne ek?
aku rase korang tengak gambo tu pong mesty rase mcm urrghhh...menakotkan owk??
ne kan aku yang tengak depan2,luka tu dalam giler masok dalam isi boh...
giler scary beb..dah la kaca tu

okey macam ne..
mase tu kteorang kat umah hunny datang beraye ahh ne..
so ader yang kat dapo,kat tingkat atas,kat depan tb...banyak tempat lah budak2 ne duduk..
aku ngan hunny with sis eina kat dapoo dok makan..
ttbe dengar bunyi macam mende pecah kt ruang tamu..
so blake pakat pg tengak sbb bunyi tu kuat..
tengak2 kace dah berterabor.lampu uh macam pecah dah kerang dye..
kecian lampo tuu..sob sob..sedih jap tgk lampoo tu..kecian kt lampu dah rosak...

okey berbalek ke cerite..then kde un dtg laa kt kteorg tengak2 jari dye dah terkopek gitoo...bukan bercakap lucah yee...
giler seme time tu cuak ahh...
soo kteorang ne selidik ahh ape yang jadi kan...
mule2 mcm ne...
suspek telah menendang bola yang diperbuat dari kertas plus sellotape tu..
memandangkan suspek adelah seorang kaki bangku so bola tu melayang naek kene lampu..
then kde yang duduk makan kat bawah lampu tu lah yang kene..
sebab kerang(korang fhm ke kerang tu ape?) jatoh atas tangan dye...
waklu ckp giler crazy kot...

cian kat mokteh kene kemas seme tuu...

banyak lagi nak citer tapi mood malas datang menjenguk so sgt malas nak berfikir ayat2 yang susa neyh...
korang tunggulah citer dari apple+add keyh??
daa~

au revoir


September 10, 2010

kebenaran

adam daniel...
kalo korang ne pengikut setia blog aku ne mesty korang de bace pasal dye kan...

so harini aku nak terang sikit...
post 'adam daniel' tu aku buat tak de kene mengena ngan orang yang idop or mati...
time tu aku tak pernah taw ader mamat yang sebijik macam ape yang aku tuleh tuu...
sumpah mase tuu aku tak kenal sape2 yang macam tu...
tujuan aku tuleh post tu hanyelah sebab aku suke name adan daniel..
aku engat lagi mase tu baru2 aku kenal ngan assistance aku tuu..
aku tye dye nape name dye bukan mohamad khairul adam..
sebab aku rase name tu best...
but laen pulak dye,dye kate name tu tak best..dye kate danial adam lagi best...
time tuu memang aku rase name tu tak best sebab macam pleyk..
biler name tu diterbalekkan jadi adam daniel aku rase name tuu sangat sedap..
melambangkan seorang jejaka yang perfect...

aku telah mendapat beberape komen dari kawan2 dan sis aku...
yee agak menyakitkan hati..sebab dorang tak taw si adam yang aku tuleh tuu mane laa wujud...
tu ciri2 bakal anak aku jewk..faham??

kepade kawan aku yang amat aku sayang tuu...
syafieqa athirah,aku nak kau taw..
aku tak de minat kat adam danial yang kat fb tu yang abang adriana tu..
time aku tuleh post ne aku tak kenal lagi adam kat fb tuu..
untuk makluman kau,sayang suke minat cinta aku hanye tuk assistance aku tu jewk..
aku tunggu dye sorang yek...araso??

untuk assintance josyu yang tergedik...
walaupung josyu tak suro awak bace kee tak..
josyu nak jugak ckp josyu sayang awak sorang jee...

Bonjour chérie

September 9, 2010

salah sape??


urrghhh!!gerammnyerr...
sakitnyerr hati...
taw tak lame nak buat mende tuu...
lenguh2 tangan nak kne pegang mesin yg berputar2 tu...maaf mesin sye tak taw name awak...
then skung ne kau buat hal macam nak gile..
memang rase nak baling jeh kat luar tuu..
tak pong jual jee kau kat sape2 yang berminat...

wey wey,kau taw tak??
aku tengah baru nak chat ngan adry..tapi sebab nak buat makanan kau tuu..
aku sanggup berhenti taw..
sanggup aku biar jee si adry tego aku then aku pegi buat makanan tuu...
last2 mcm ni jdi??
kau ne tak hargai langsung ape yang aku buat tuk kau...

aku sdeyh kau taw tak.,...
selame ni,aku kasi sepenuh kepercayaan aku dekat kau..
sebab aku taw kau memang boleyh harap..
aku rase kej aku kasi kat kau tu habis senang dah...
kau nak ape lagi???
aku mintak tolong kau pong bukan selalu..time bulan pose jehh....
aduhh,aku tak faham dengan sikap kau ne...

kalo ekotkan hati,nak jee aku buang kau...
then cari yang boleyh diharap...tanak cari macam kau dah..
sabar jelaa dengan kau ne...
lepas ne aku harap kau tak buat hal dah..kalau tak aku jual kau kt beli buruk...tolong jangan wat hal lagi yee
cik OVEN???

cik oven kite dengan makanan dye..tak boleyh harap punyer ovenn =.="

so aku telah mendapatkan nasihat dari assistance aku..
then dye mencadangkan aku buat baru...
wahhh!! kalo dye nak tolong aku nak jugak buat baru...
kecian dye terpakse dengar aku berleter..hahaha,sabar jee bang...

aku berdoa agar kek tuu cepat siap biarlaa hangus kee...
aku nak buat baru..
hahahaha!semangat nee....

sleep well

monink korang monink!!
wahh cepatnyer mase berlalu...sedar sedar jee kan dah 2.30 pagi....
semalam kan aku kate nak tidoo lepas hudpate blog kan??(hupdate tuu)... last-last aku tak tidoo taw smpay lah tengahhari baru dapat tidoo...wakluuu......hahahaha!
again,aku rase aku tak tidoo lagilah jawabnyer harini...yeyy yeyy....disebabkan semalan tak tidoo,aku telah berjaye bersahur dengan mama,aman,kde,syuib....aboh tak bangon sebab nak keje...

kalo korang nak taw,banyok mende jadi harini...
aku telah berjaye menghasilkan kueh kelape something..err tak taw name..hahahaha!
lepas habis je sahur tuu tros start buat sampailah kol 8 lbeyh...sakit2 belakang aku ne sebab berbongkok..macam makcik tue dah aku ne..padahal aku masih comel lote lagi..ahaks!!
disebabkan kecuaian aku,mama telah termasak kueh yang same sebanyak 2kali...so keras plus rangup betol kueh tuu...mengamok sakan mama... sorry sorryy....
sambil2 tggu kueh tu masak aku pegi laa men lappy aman yang tidak bername ne...
online sane online sni tak taw lah ape yang aku dok online macam orang gilee...chatting je lebeyh..hahaha
tengah pagi bute nee aderlaa pulak krisis tak diundang datang...

nak halau tak sampai hati nak sepak tak sampai kaki...sabar jelah...
pasal ekamus yang tak boleyh dipakai..dye tak dapat nak daftar,mengong betol..so secare kejam setan tanduk 2 aku telah menyalahkan encik2 yang menjual barang tuu..bengong laa dorang, dasar penipuu(ayat nak marah)...
akhirnyer selepas berhempas pulas aku dok tekan2 tikus kat com uh,tak jugak jadik2...
mental ne mental,aku ngan mama muke redha malas nak care tinggal je mende uh...
sambung balek pegi online then thiagu tegor taye sal omework..
homaiigoosshhh(ayat sopan), aku tak buat pape lagi..hungga hungga hungga(bahase orang asli)
dengan bersemangat nak buat ne tetibe baru sedar diri yang aku tak taw setabuk habuk pong ape omework..ngaa~!
dengan semangat nak buat omework seme dah terbang melayang2..aku teros keduuummmm atas katill...
naseb bek ringan tak de la ptah katih tuu...tros je lelap...
*wink2
sedar2 jek kol 4.15...wahh!!!4 jam aku tidoo..puas ati arr..tapii rase nak tidoo lagi..hahahaha
tak puas kot...satu hari tak tidoo mane boleyh ganti ngan 4 jam jee...
no no no no no!!

malam tuu pulak sis iena balek....yeayy!!
makcik kecik nee balek besh besh..macam2 dye bawak balek skaleyh..
nak taw kee??tunggu next post eyh??akan diceritekan disituu..hikhikhik...

owh!sebelum aku lupee..korang perasan tak blog aku berwarne pelangi??
yeayy!!cantek cantek..kalo dapat hapuskan pink tuu lagi cantek..kann???
setelah bertahun tahun aku kaji blog nee dapat la aku carik camner nak lawokan lagi blog ne...
hebat tak hebat tak??(padahal sis bantu)
kalo aku dah expert dan rajen lagi lagi aku lawokan lagi lah blog ne yek..
skung aku nak pegi usha lauk2 yang kat dapo tuu...
perut aku ne tak mengaum or maen lagu rock or what...
tapi aku lapooo...hahahaha

makan yeyy makan!!! XD

September 7, 2010

kawan tapi kacip

~pot~

beb,engat tak dulu2??
kite start kenal mase kite fom 2..time tuu kau kacip ngan wawa..
tapi kite rapat gak sebab time tuu kite satu geng ngan iem,ateyn ngan ramai agi ah...
korang selalu jdi tukang makan bekal aku..
hahaha,time tuu happy giler kan kite..

kau engat tak??
mase tuu kite berlakoon macam kau ngan ateyn gado besar...
aku tak engat sebab ape..tapi tak cilap aku ader kaitan ngan ammar kann??
korang berlakon memang top ah...
smpah aku tak tahan nak gelak time tuu..
tak sangke time tuu pulak afiq gado ngan hafiq itam uh gak...
korang pulak gado dalam kelas..
haritoo kecoh jee pasal gado2...

beb....
kau engat lagi??
yang kau nages kat tangge dekat ngan toilet tu...
macam nak giler kau nages...
sori beb aku tak engat sebab ape,tapi muke kau time tu still terbayang-bayang lagi sampai skung ne..
sumpah kau buat aku cuak sangat time tuu...

beb,kau engat chewing gum terbang tuu?
iem punyer lah tuu..time tuu hebis blake pecah perot gelak..
nahas giler kalau kene..hahahaha..

mase kite form 3 an...kite satoo kelas lg..
time uh kau sllu gado ngan wawa...
time tuu kite kacip giler...macam nak giler kacip...
ape citer sal kau seme aku taw..same gak kalo citer aku kau mesty taw...
kite seme mende satu otak jer...

sampailahh....
biler bab suke kat laki pong seme suke laki yang same..
time tuu memang macam nak giler lahh..
berebot,hahaha...tapi kite bersaing secare adil..
sape cepat dye dapat...kan??
selalunyer aku yang dapat tegor laki tu dulu sebab kau jenis pemalu...
yea,mungkin kau tak sedar...
tapi kau tak tegor laki yang kau suke,kau tak mulekan first step...

tapi tak delah seme laki tuu kite same...
cume laki yang kau suke,bagi aku oke jugak..
kau suke laki yang jenis sweet,baek,penyayang...
dan kau jenis tak suke berharap sebab kau tanak keciwe....
kadang aku pelik name kau tanak usaha...tapi aku hormat aku..
kau ader sebab nape kau buat camtu...
aku jeles sangat ngan kau..macam mane kau boleyh bersabar tahan cinte kau tuu smapay dah nak habis 4taon?
kau boleyh idop happy tanpe org yang kau suke...
aku taleyh weyy..hahahaha...

beb,kau engat tak yang bahase sanskrit kite tu??
kau orng first aku ajor mende uh..and sumpah cakap kau cepat giler catch up...
tak sampai satu hari aku dah boleyh tuleh...
aku bangge giler,kite selalu tuleh gito sebab tanak orang taw...
and sampai skung ne,kite tetap tuleh gitoo...

taon 2009 tu macam2 jadi..kalo nak diseranaikan kat sini memang kau tak bace punyer...aku taw dohh...
beb,kalo nak citer pasal kisah persahabatan kite tu..
memang panjang berjela-jela lahh...
ne kan lagi nak taip tak cukop space tw..

puteri nur amirah binti addlan....
sepanjang aku hidop...
aku takkan jumpe kawan macam kau..
yang memahami aku...
yang jage aku macam aku ne budak kecik...
yang boleyh terime buruk baek aku...
yang sayang aku lebeyh dari orang laen..
yang bersedih biler aku sedeyh..
yang marah bler aku marah...
yang happy biler aku heppy...
yang bagi aku cukup perfect...

aku tanak ilang seorang kawan macam kau..
sebab asusah sangat nak dapat kawan macam kau..
macam nak petik bintang kat langit...mustahil beb!

sorry atas pe yag jadi selame ne..mungkin faktor jarak buat kite tak memahami macam dulu...
aku sayang kau...
sebab kaulah kacip aku..
aku benci kau...
sebab aku tak habis2 buat kau sedeyh..
aku patutnyer buat kau heppy..
sorry,aku bukan kawan yang baek untuk kau...
aku cume kawan yang akan teman kau biler kau keseorangan..
yang akan ade kat sisi kau biler kau perluukn some1..
aku sanggup buat pape untuk kau selagi aku mampo...