CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

December 26, 2010

chocolate love


assalamualaikum witch!!
sorry la lame tak update...
tenet prob lah...haritu dah prob,tapi oke sekejap..then prob balik..
tak taw lah streamyx ke yang bengong or orang tenet tu yang tak pandai nak buat keje.. *maaf ye hencik saye mmg tgh marah ni
sampai harini tak leh nak beronline lagi..
bergantung harap pade hencik belodbend yang laju ni..*thanks yea darl~
dah ader peluang dpt online ni..apelagi kan..

untuk makluman korang...aku memang suke coklat...
masalah memang dapat selesai kalau ade coklat..*tak caye try lah
pastu ader pulak rezeki nak blaja buat coklat seniri..
dengan kebaikan my sis tolong support duet..aku pegi class buat coklat..

sila-sila lah melelehkan air liur korang bile tengak pic coklat yang aku buat ni :D


kalau korang nak tahu.ader macam2 jenis coklat...ader lolichop , coklat marble , coklat oreo , coklat imej and beberape coklat yang tak diketahui namenyer...
dalam bekas yang kotak tu setiap coklat nyer berbeza-beza...sedap tu toksoh na cakap la..
and ader jugak dark coklat..woo,suke suke..!



opps sorry... tak sengaje ter'upload' skali pic diri seniri yang comel tahap gaban ni...
hahahaha!
oke nampak nampak?itulah dye coklat-coklat yang aku sangat kedekut nak kasi orang makan...
sebab sayang sangat..
padahal bole je nak buat balek..teheee~ :3

ouh, aku pun nak jual coklat ne..bukan jual yang dah siap buat ni..yang ni dah kene makan..
maksud aku kalau korang nak bole jee buat tempahan..
kontek-kontek la nom aku eh..
0145224062
jangan nak menggatal-menggatal...aku report polis!!

seyez cakap.lame jugak time nak blaja buat coklat ni..
part paling best sebab dapat la makan free kan..
almaklumlaa, nak pegi belaja tak makan dulu..
then tengah blaja ni perot maen lagu rock pulak...
sebek je..
then cik ita blanje makan free!!yeey!!suke uu~

kalau lepas ni ader kelas blaja coklat lagi,kene pandai bodek my sis lagilah nampaknyer :D
oh,befday korang aku kasi coklat je oke ta??

December 21, 2010

nak tahu cakap jelaa...cewaahhh

semalam punyer entry aku buat habis pantas...tade intro hape...sori-sori....
aku taw dah lame aku tak huupdate kan kan?
mesty korang rindu aku kan...teheee~
oke oke..semalam aku dah terlepas pandang something... engtkan nazirul jee tagg..
man ni pun nak memfamouskan name kat blog aku jugak...hahaha
so jom tengak ape jenis tagg dye kasi...

apekah benda penting dalam hidup korang ??

let see....of course la family aku..my demuk,kecek and bubu...my teddy bears (jojo,snow,isabella,ciko,brownie,tinny,boy,bella,lily,gurl,flurry)... kawan-kawan aku....mende-mende yang aku kedekut nak kongsi tu...mende tu aku sayang lah..

bende terakhir yang korang beli gune duet seniri ??

aku beli vitamin untuk kucing-kucing aku tu... demuk buat2 tak sihat, penat-penat hantar klinik padahal tade pape pun...so aku beli vitamin nak kasi dye lagi gemok..

dimana tempat korang nak langsungkan dan tema perkahwinan nanti ??

aku tak kesah pun mane-mane...tempat kawin bukan halnyer..sebab aku tanak laa tempat kawin mahal-mahal sampai kawin pun susah.. biar laa cepat..majlis tu nanti aku dah kaye leh buat gempak punyerrr...tema? ekceli aku nak pakai putih..korang yang datang kne pakai black..bole??hahahaha.... merah lah lawa...aku suke merah.. :D

adakah korang sedang bercinta ??

ohh sadis betol soalan... aku ni memang suke bercinta...tapi aku takde pakwe..err,apekah?? the truth is aku tak bercinta pun... bile aku dah start tue ni...aku mule berminat untuk berkawan dan berkenalan dengan lebih lame dengan boys..sebab aku kalau boleh nak kenal suami aku tu lebih dalam. bukan baru kenal terus kawin... wattheefuukkk

berapa lamakah anda akan mencintai kekasih korang ??

setakat aku pernah berkasih-kasih ni..paling lame 5 bulan je.. tu pun kene gelak dengan adek-beradik aku... memang aku cepat jemu bercinta...walawweee~

novel/buku/majalah terakhir korang beli ??

komik bole tak?? maid maiden..ohh aku suke komik..aku de koleksi komik yang bole tahan banyak kalau nak banding dengan buku pelajaran... dan komik ni aku tunggu dekat 4 bulan baru keluar second punyer...lame kott...

apekah name penuh ??

nur syuhada binti mohamad aziz... jangan tanyer kenape orang panggil josyu..panjang nak citer... naty aku buat entry khas pasal name aku..nak??kalau nak tolong bagitahu..kalau ramai sokong aku buat :D

antara mak/ayah korang.. mana yang paling mesra ??

mesty lah mama aku..mybe sebab perot kami same buncit kot?issh jahatnyer aku..haha..tipuu jee... mama ni sporting..bole buat gelak-gelak...abah dye tegas plus garang sikit..tapi kadang-kadang abah perangai kalah budak...aku panggil perangai itu 'gedik'..
tapi seronok jugak dengan sikap mama ngan abah ni...

adekah korang basuh seniri ??

basuh ape ni??hey,zaman sekarang pakai mesin lah...hahaha! tadelah seme nak pakai mesin kan?? aku basuh baju sekolah seniri oke..kasut skola i wane hitam..pakai febreze jee... aku tanak lah jadi moden sangat..naty kesian suami aku dapat bini tak pandai basuh baju...

dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi ??

bile aku tengak jawapan man.. aku pun nak pergi syurga..sape tanak pergi syurga kan..
kalau kat bumi ni..aku nak pergi mane eh?tempat yang ader coklat jee..aku panggil tempat tu choc world.. adeker?

pilih satu. peluk atau cium ??

aku suke peluk..sebab tu aku suke peluk teddy aku yang belambak tu...kalau tak peluk dorang malam-malam sejuk nak tido..ehh,aku dah membebel mende tak kait dah..

5 bende yang korang sayang dalam hidup ??

-family
-cats
-teddy bears
-komik
-friends

5 lagu yang korang selalu dengar ??

aku dengar lagu random je.. tapi kalau dekat pone tu.. aku prefer semuar lagu maher zain..

7 blogger korang nak tagg ??

aku tanak tagg sape-sape..hahaha..bole kan?

* yee,clap-clap..habis suda sesi interview dari cik josyu yang manis lagi menawan..hahaha
timas buat blog man sebab menyumbangkan lagu.. even lagu tu bile dah habis stop gitu je..then aku kene refresh balik blog tu..takpee-takpee..lagu tu sedap dan telah menemani aku untuk menulis entry kali ni..
sori sangar-sangat sebab lambat jawab anda aku melalut panjang-panjang :D

kontest belog terkemas?



Syarat-Syarat

1. Follow blog hana and Fyza . tak follow pun takpe but make sure korang salu update dengan blog kitorang ok :D
*make sure korang ada blog tau! no blog . no contest, no present ! hahah .

2. buat satu entry dengan tajuk Kontest Blog Terkemas . amek banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog hana atau link entry kontest ni .

3. bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen hana ok . submit link entry dekat blog hana je tau .
senang sikit . kang tercicir habis kena pelengkung ngan korang . haha .

4. kontest ni terbuka kepada semua warganegara malaysia tak kira umur dan jantina.

5. tag 3orang blogger ok :)

so : erma

END

thanks nazirul sbb tagg aku.. tapi aku punyer blog ni mane de harapan nak menang...hahaha...
i'll keep standing to your love it isn't only for your beauty
tak rase ke ayat ni sweet?

December 10, 2010

Malam Conflake Madu




monink!!monink!! oke oke..nampak semangat eh? actually aku bukan dalam mood nak write this thing... but i was force by my sis to update about it... ye,ye,,aku taw..dah bape hari ta update kan?? well,aku bukan jenis suke update hari-hari.. bosan jugak kalo nak bace entry orang laen hari-hari.. kepade readers diluar sane, sila-silalah terase dengan statement aku tuh..hahaha... oke,untuk mencelikkan mate korang yang sepet ala-ala orang korea nihh.sila lah melihat gambar aku yang buruk ini.. yes!aku boleh nampak masing-masing terbeliak anak mate tengak betape huduhnyer muke aku..fine... aku taw aku tak lawa...tak pe,tak pe..tak terase punn..oke,aku pun mengantuk,korang leh tengak pic tu..betape kerdilnya mate aku..

mari mari mari!!
aku nak ajar korang care nak menyedapkan conflake madu korang tuu..

pertame skale lah kan..pastikan korang pakai tudung..bagi yang lelaki.kau toksah gedik-gedik na pakai tudung..aku terajang kang...grrr~
pastikan korang mempunyai pone yang ader kamera..aku sure sangat,mesty seme orang de pone canggituh..
kalau agak-agak tade kemera, kau nak pakai video ke hape ke pong boleh..asalkan korang dapat menfamouskan muke korang tu..bile orang tengak muke korang yang comel, mesty ader yang berkobar-kobar nak makan conflake madu korang kan..tapi kalau agak-agak kedekot nak bagi orang,skill na makan sorang jeh..buat lah muke habis buruk oke..kalo boleh biar ader hingus meleleh. baru laa korang dapat makan solo dengan nikmatnyerr...

second...bile makanan korang tu dah siap..promote lah!! jangan tak promote!
waktu nie lah..korang hidang kan segale conflake madu yang dah siap tu dekat dengan korang...dan kalo boleh, muatkan segale conflake madu tu dalam satu pic supaye orang tengak korang ni rajen buat makanan tu banyak2..macam pic aku ni,ader lagi beberape tapi duduk dalam oven...so biler orang tengak je pic tu,dorang akan terpikir 'wah!rajen budak ni'..haa,kan dapat pujian ikhlas tu.. muke tu penting,kalo nak promote makanan..kne tunjukkan makanan tu sedap..kalo agak-agak tak sedap, buat laa muke kasian macam pic tu yek..

ketige..jangan lupe letak pic tangan korang yang bersih..
ni sangat penting ye..biler orang tengak tangan korang bersih dan suci.. so semestinyerlah makanan tu bersih dari segale jenis kekotoran.. kalo agak-agak baru lepas pegi melabur dekat tandas tu cepat-cepat basuh tangan dan snap pic 'konon' tangan bersih..walaupun pade hakikatnyer ader lekat sisa-sisa ehem ehem pade kuku anda...*muahahahahha,geli parok!$eeeiiiuuu!!


ni ramuan terakhir...kasi flying kiss sikit..muaahhhh!!
kalau korang nak taw,memasak ni memerlukan kasih sayang...kalau tak,makanan tu tak jadi...tapi pic diatas tu hanyalah penipuan..exceli mase nak masak atas kuali tu, bahan-bahan yang sepatutnya tak de... so dengan perasaan kejam dan jahat kami telah mencampakkan segale hape bende yang ader dalam peti tu..time nih la korang nak memperhabiskan bahan-bahan dalam peti yang dah sebulan lebih tak gune...tapi jangan pulak kau masuk ikan daging taw...

selamat mencuba!!





December 7, 2010

buat BlogLarian

ehem ehem... (testing suare jap)
salam buat seme..
sooo nampaknyer kne tagg dgn my sis ...
actually aku pun ta bape nak faham dgn mende ni..
tapi biler korang tgk sniri ngan mate kaki telinge korang..buat2 faham lah yek..
dye mcm dalam satu tab yg korang bukak, korang leh check banyak blog..so tayah na bukak tab yg baru lah..
tak faham jugak? aigooo~

oke,abaikan mende tuh..
sis dah memekak kt belakang tuh..

APE YG KORANG KNE BUAT..

nombor satu :


nombor dua :
lengkapkan slogan

"saya suka berblogwalking kerana saye suke explore hidop orang laen..bace kisah hidup dorang , kongsi pendapat and stalk pasal org yang disukai..*muahahahaha then, dapat hilangkan stress dan menimbulkan stress disamping menghilangkan kebosanan dijiwa.."

oke, jelas disitu ayat budak2..hahahah XD

nombor tiga :
follow bloglarian

nombor empat :
tag!!

ehem2...
aku ta suke tag org..sebab aku taw dorang ta rajin na buat..
so aku chop orang yg aku rajen na stalk blog dorang..except sis sebab dye yg tag aku..



nombor lima :
beritahu member korang yg kene tag tuh

nombor enam :
tinggal link post dekat bloglarian tuh

oke aku taw mesty ramai yang start cakap 'leceh lahh'
sebab tu aku malas nak tag org yang aku taw blog korang hidup sebab korang takkan buat jugak..
naty aku gak yang rase patah hati..
nak buat,buatlah..tanak buat.. aku tak pakse punn :)

p/s : check seniri kalo tak faham kat sini
or kat sane

December 2, 2010

Lagu Yang Memekak...


seperti yang kite tahu..ramai orang tak suke biler bukak blog orang laen ader pulak lagu-lagu yang kedengaran bingit kat telinga ni...
makin bertambah sadis di hati apabila lagu-lagu sebegini tidak mampu diSILENTkan...
malah makin kedengaran bising apabila part chorus dimainkan...

dahulu,lagu dekat blog little witch ni ialah lagu Love Is You by Ten2five...
saat tu ramai yang memuji lagu tu enak dan sedap didengar...
mendayu-dayu dan liriknya penuh bermakna..
lagu tu tak lah famous dimainkan di mane-mane corong radio..
kewujudan lagu tu pun aku tahu bile nurul yang mencadangkan aku mendengar lagu tu..
biler dihayati lirik lagu tu memang menbawa makna yang mendalam.
tak lame pun mendengar lagu tu,aku terus jatuh hati dan terpikat...
seperti readers blog ini,aku rase ramai jugak yang terpikat dengan lagu tu kan?
timas jugak atas kalian yang sudi memuji lagu tu best...
dan aku bertambah yakin bile aku dengar lagu tu dijadikan call alert oleh sis aku..
memang lagu tu berjaye memikat hati ramai orang..hebat :))

tak lame lepas tu,aku mula tukar lagu dekat blog ni ke lagu yang lain..
sebab aku ni addicted dengan anime,so next song tu dah bertukar corak dan rentak kepade lagu anime...
tak silap lagu fruit basket..
lagu tu aku suka sebab lagu tu mendayu-dayu..
biler dengar lagu tu,macam menenangkan jiwa dan raga je..
namun, tak seme bende yang kite suke orang laen akan suke kan..
lagu tu mendapat tentangan hebat daripada pot, member kacip aku seniri...
memang kteorang jarang ader persafahaman sedikit..
untuk sedapkan hati dye,aku tukar lagi lagu...

mase tu aku tengak video annatyah..
mase tu ader lagu dalam video yang dyeorang buat..
so aku try pasang telinga and detect lyric lagu tu..
penat lelah berjage dan melebarkan telinga,aku dapat cari lagu yang aku nak tu..
so tige lagu aku letak dalam blog ni..
a gift of a friend, a year without rain and speak now..
tige lagu ni tak lame pun ader kat blog ni..
mungkin riwayat dorang tak lame...
telah diremovekan oleh aku jugak..

akhirnya lagu yang terpilih ialah wait there...
lagu yang mengembalikan memori mase dulu-dulu...
mase kecik-kecik time basuh berak mama abah basuh..
mase datang naek basikal..
mase menangis sebab tak satu kelas dengan member kacip..
mase rehat makan mee,tetibe ader budak mane tah makan mee yang ader lalat..
mase maen kejar-kejar ngan budak laki..
mase mase mase....
terlalu banyak memori...
memori yang tak mungkin dilupakan...

hopefully lagu ni akan bersemadi dengan memori tu seme :)
*woi,asal mate juling ni?