CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

August 20, 2011

cinta si dia

Assalamualaikum.

pernah tak korang jatuh cinta?
pernah tak korang rase sayang dekat seseorang tu melebihi sayang seorang kawan?
pernah tak korang rase nk memiliki?
tapi pernah tak,ape yang korang nak tu tak tercapai?
pernah korang kecewa dalam cinta?
cinta zaman muda..
cinta yang paling indah..
betul ke?
call me budak coz i want to stay young.

--------------------------------------
malam tu....

aku cuba berjalan laju supaye dapat berjalan sebelah dia..
takut jugak jalan lambat-lambat..
kang dia kat depan,aku kat belakang...
malam tu jugak,aku amik kesempatan nak tanye keadaan dia..
mase macam ni susah nk dapat..
biarlah dia jadi macam dlu..
aku perasan lepas dia dikecewakan oleh perempuan tu..
dia macam tak happy...
boleh nampak dia berbeza..
tak tahulah kalau aku je yang perasan..

dia kata,ni kali kedua dia kapel..
and ni jugak kali kedua dia dikecewakan...

aku : weh,kau ni oke ke tak?
dia : oke je..
aku : alah,kau tayah tipu lah..kau sedih lg eh psl awek kau tu?
dia : *senyap sekejap
dia : kalau kau baru clash dengan pakwe kau.ape perasaan kau?
aku : aku takde pakwe....

kteorang jalan lagi...
cakap cakap sikit,lepastu dia ubah topik..
biarlah,aku tanak paksa dia..
aku cuma tanak dia terlalu fikirkan ape yang dah jadi..

-----------------------------

kalau kita terlalu cintakan seseorang tu,belum tentu lagi kita akan memiliki dia..
bila terlalu memaksa,dia akan terima kite dengan hati separuh rela...
dari situlah,takkan ader satu persefahaman yang menyebabkan asyik nak bergaduh..
cinta boleh dipupuk..tapi mengambil masa..dari situlah akan lahirnya cinta yang betul-betul suci..

faktor rupa,kekayaan,kebijaksanaan tu hanyelah sampingan..
dalam  rumahtangga,semuanya hanya berlandaskan tanggungjawab..persefahaman..kasih sayang..
iman tu penting..solat tu penting..agama tu penting..

cinta remaja hanya untuk mengejar keseronokan..
rase disayangi dan nak menyayangi..
tak lebih pun..
jarang sekali yang bercinta tu sebab terniat nak berkahwin...
jarang sangat..

jangan sebab cinta je,rase macam takda harapan untuk hidup dekat dunia ni..
tak ramai yang sedar,kita ada cinta allah sebenarnya..
pernah tak kita cintakan allah macam kita cinta dekat pakwemakwe kita?
cukup ke kita solat selameni?
cukup ke kita mengaji?
macam mane pulak dengan pergaulan kita?
aurat macam mane?
dengan kekasih,semua sanggup buat..
sedar tak kita ni kekasih allah?
allah bagi kita agama,allah bg kite ketenangan,allah bg kita masuk syurga satu hari nanti..
allah pelihara kita dekat dunia,allah bg kita akal..
allah bg kita anggota yg sempurna..
tp kite lupa dekat allah..

sedarlah,allah takkan bagi ujian yang melebihi tahap kemampuan kita..
kita diuji dengan cinta manusia..

mase photoshot dgn beloved sister

fikir dan fikir balik..
kalau cintakn seseorang tu sangat,usaha la untuk dapatkan..
usaha bukan paksa..
mungkin ape yang berlaku lebih baek macam tu.
satu hari nanti pun akan berpisah jugak..
belajarlah terima hakikat..
banyak lagi manusia dekat dunia ni..
yang kite jumpe baru sikit...
jangan tak sabar sangat...

pernah terpikir macam ni :

macam mana nk beza mane satu cinta yang akan kekal?




Gratisan Musik

May 20, 2011

wahai demuk,dengarlah....

Assalamualaikum

aku baru je sekeh kepale demuk tadi...
ade ke patut dye nak pg maen dengan hamster..
aku tak tahu lah niat dye memang nak bermain atau pun ader maksud lain...
demuk ni bukan bole kire...

baru baru ni,aku bela hamster...
hamster kan kecik..
pastu baru aku perasan yang demuk sekarang besar gila..
aku rase demuk ni macam kurus je..
tapi bile dah banding dengan hamster,besar jugak demuk ni...
hmmmm...

dari dulu lagi,aku selalu mintak aku boleh bercakap dengan haiwan...
aku nak cakap dengan kucing yang aku bela,nak cakap dengan ikan,dengan katak,dengan cicak,dengan lipas,dengan labalaba...
bole laaa aku mintak katak tu jangan datang rumah aku dah...*geliii -.-
bole la suruh en.labalaba tu jangan dekat dengan aku.. *takut -.-"
kan seronok macam tu...best  giler...

kalau tak bole cakap dengan kucing pun,paling-paling aku jadi kucing..
bole jugak nak berkomunikasi...
aku sebagai tuan demuk ni,nak jugak tahu ape yang demuk ni fikir kan...

tahu tidoo je kau..kalau bab makan,kau orang pertame dtg..ciss

kalau lah aku jadi kucing...ape akan jadi??

miooowww miooowww.... *sambil melentokkan ekor dekat demuk
heyyooo darling...
tak sangke boleh jumpe u dekat sini...
i dah lame nak berborak dengan u..cume tak berkesampaian je..
i tengak u ni,tido makan tido makan..
tak berat ke nak bawak perut u yang buncit tu ke merate tempat??
ape?u tanye perut i?ohh i kucing betine..lagi buncit perot i lagi sexy tahu...
u,jom kite lepak-lepak kat sane u...
kat belakang rumah ni busuk lah,ader bau tahitahi ape entah..

*lalu kami pun berjalan beriringan ke depan rumah..demuk masuk rumah ikut tingkap...i follow jee..kami duduk atas sofa..skill berase orang kaye..

demuk....
i perasan u ni selalu selinap masuk rumah...
ape yang best sangat dalam rumah tu??
selame i duduk dalam rumah tu,i harap sangat i dapat keluar pegi jalan-jalan..
tapi u pulak,tak habis habis nak masuk rumah..
kalau masuk bagi salam sambil ketuk pintu tak ape jugak..
ini muncul dari mane sedar-sedar dah atas kerusi..
nasib i tak ader sakit jantung,kalau tak mati kering jee..

demuk sayang....
u selalu kalau jalan-jalan u pegi mane eh?
i perasan jugak u selalu je hilang..
kadang-kadang tu i panggil u tak datang pun..
ape tak sedap ke suare i ni?
i rase suare i ni dah macam taylor swift.. u tak minat ke suare macam tu?
kalau u  nak,i bole tukar suare jadi macam mady jane..comel gituu..

demuk oh demuk...
selame ni u makan nasi gaul dengan ikan tu....
u tak rase jemu ke makan mende yang same berhari-hari??
i kalau bab makan ni,kalau boleh harini nak makan ferrero rocher..
besok nak cadbury..lusa nak chewing gum..baru ade feel nak hidup lame-lame...

demuk, baby..
u tahu tak?i paling sayang sekali u..
sebab ape?sebab u ni comel lahh...
disebabkan u ni comel,i sure lah ramai para kucing betina yang terpikat dengan u..
tapi i mintak tolong,u janganlah pegi merogol mereka walaupun mereka rela atau tidak..
kalau u dah start memancut,i terpakse mandulkan atau buang u...
u tahu i tak sanggup nak berpisah dengan u..
so please my dear..tolong jangan noty sangat..
sikit-sikit i redha lagi.. ;)

demuk darling.....
u kalau boleh jangan lah main kotor sangat..
sebab i ni allergic dengan kucing...
kalau u kotor sangat,nazak laa i nak tahan sakit..
sikit-sikit tu i bole laa buat dok je...
demi u, i sanggup buat ape je...

lastly darling,i nak u tahu betape sayangnyer i dekat u..
u la kucing first yang i bela dari kecik,dah besar sampai macam ni..
sebab tu i sayang sangat dekat u..
i sayang u,kecek and bubu jugak...
i terpakse pergi, insyaallah kalau i dapat lagi jadi kucing, kite borak lagi yee?
sayang u banyakbanyak..muahhhh!!!!

*lalu aku pun berlalu meninggalkan demuk yang dah terlelap...tak sangke lepas kami duduk atas kerusi tu,demuk terus tertidur...setiap ape yang aku cakap,aku recordkan dalam video..aku harap demuk akan tengak video tu.....

kalau bab buat muka kasihan.demuk star skali...






Gratisan Musik

April 22, 2011

present?? for me?

assalamualaikum :)

well well...
2minggu yang lepas aku dah memasuki alam SPM...
ohh terase diri maken lame maken mude walaupun usia makin meningkat..
tapi malang,ketinggian aku tak bertambah...
takpe, kecik kecik comel...*eceyyy

8 APRIL 2011
jumaat, hari report card.

first hadiah yang aku dapat dari mama..
7 april tu mama belanjer makan...
seronok sangat sebab dapat makan free tak payah bayar..*muahahaha
walaupun mase nak pegi tu mengantuk nak mati,biler dah sampai makanan mate cerah terus..
tangan blake laju je sambar makanan..
macam biase, mesty aku orang last yang siap makan...
aku rase maken lame aku maken lembab dalam bab2 makan ni...
asyik2 aku je yang last...sedih betol..
thanks mama sbb sanggup bawak anak mama yang kuat makan nie pegi melantak..love u mucci much..je t'aime!

besoknyer datang skola,pot wish heppy befday..
orang lain tengah bace yassin dye bole buat signal...
tapi macam sweet je... :3
pastu yang lain2 pun wish hepy befday...
dira nyanyi lagu dlm bhse korea... *aww,comel gile

mase mama datang amek report card...
sazzy bg sampul surat besar gile...
bukak2 tengah macam2 ade...wohh seronok giler..
hadiah dari ayie
see see,ayie bagi saye cadbury wohhh...
sayang giler nak makan...
dekat dua hari letak dalam peti...
thanks sangat dekat ayie sbb bgi cadbury... <3

pastu pastu,dapat pulak next present..
nyanyian sumbang dari miss ADD...
sumpah cakap mcm nk mintak hujan turun jee *HAHAHA
sis kasi video...sangat menyentuh kalbu..
malangnyer ader part2 yang menunjuk aurat so taleh nak share lah..
thanks to u sis...love the video damn much...!
di ikuti dengan nyanyian reza..
sangat berterime kasih dekat kalian yang nyanyi :))

ohh yee...
ader jugak yang memberi hadiah berwarne pink..
thanks muhaimin..
aku taktahu nak cakap ape...
gelang and keychain tu cantek...
comel :)
tak sangke jugak muhaimin nak kasi aku hadiah..
macam WOW.. :D
hadiah dari muhaimin


lastly dari syafieqa..
name manje fieqa..
name gedik peacock..
ohh dye bagi aku gitar..
not gitar yang besar tuu...ini mini gitar...
siap ader jam jam lagi...
ohh ader bateri skali..
bagus dye nie bagi satu set tros...
dye bagi coklat jugak...skill nak suruh aku gemuk kan..
tapi aku suke...dapat makan lagi...seronok :D
thanks fieqa, jam tu comel sangat..ingatkan dah lupe nak kasi hadiah dekat aku...thankiuuu <3
hadiah dari fieqa
 so so so,aku rase tu jelah yang aku dapat kan...
maken lame hadiah maken berkurang...
aish sedih betol.. :(

March 25, 2011

Show ME Your BFF Contest

Assalamualaikum


tengak gambar di atas nie..cantik sungguh..wah...suke lahh... :D

sokeyyy, kali ni sis tagg aku lagi...
care nak join senang jee...

follow, copy pic, paste paste then tulis karangan 320 patah perkataan... *oke aku tipu
senang kan??
sila sila jenguk blog cik nurbalbadiah nie...
rase rase macam ader pic lagi lawa dan hot dari pic penganjur contest nie..
sila sila lah offerkn diri untuk join..
just untuk girlsss jee...sebabnyer hadiah just untuk girlsss...
boyss yang lembut lembut atau ader hati nak pakai skirt ke hape tak soh mengade oke?!*eiiiuuuu geli geli

soo,pic yang terpilih ialah :


Dear Nurulbadiah Lai,

Pic yang kiri sekali tu aderlah pic me and my sis...beliau adelah twins tak seiras saye..

beliau mungkin degil dan tak dengar cakap..tapi beliau pendengar yang baik dan penasihat yang bagus..

beliau selalu membebel dan memarahi saye kerane mahukan ape yang terbaik untuk saye..

beliau suke buat saye sakit hati dengan statement yang sangat bernas...semuanya demi saye...

walaupun beliau tua dan saye mude,saye seringkali rase tercabar atas kependekan ketinggian beliau yang kini lagi rendah dari saye..dan menyebabkan saye dianggap sebagai kakak..

walauapepun,beliau adelah penyeri kepade hidup saye dan BFF yang paling sempurna pernah saye ade :))




pic yang kanan belah atas itu adelah saye dan kekasih hati saye... saye namekan dia dolly...

dolly mungkin jarang bersame dengan saye namun perhubungan tu tak pernah renggang.. kami tetap mesra apabila berjumpa..

dolly berbeza dari mane-mane lelaki yang pernah saye jumpe..

walaupun bersikap kebudak-budakkan namun dolly mempunyai pendirian yang tetap..

walaupun dia akan hidup bersame orang lain,dye tetap dolly saye ;)




pic kanan belah bawah itu ialah sahabat sejati saya...dia adelah puteri dalam dunia saye..

dia tak berlagak dan tak gedik..dia sangat katanggg dan tak bergantung kepade lelaki..

dari segi luaran dia nampak garang tapi sebenarnye hati dye lagi lembut dari hati saye..

dia akan sokong saye kalau benda itu terbaik untuk saye..setakat ni,dia tak pernah puji lelaki yang saye suke..dia kate saye berhak dapat seseorang yang lebih baek...

kalau dia seorang lelaki,mungkin dia dah menjadi putera saye :D


sorry sesangat sebab mengulas dengan panjang lebar...tak pandai nak cakap pendek-pendek..


saye nak tagg:

nazirul - mangse pertame

mai mai mai - mangse kedua

........................

tiade mangse

myraaa myroooo

rafeeqa aina :D

March 24, 2011

Pelajar cemerlang

assalamualaikum...

semalam aku kemas-kemas laci meja aku..then jumpe segale kertas...
banyak sangat...
tengah kemas-kemas tu...
aku jumpe kertas yang aku dengan pot tulis mase cikgu tengah bebel kat depan...
biler bace balik kertas nie...
macam bodoh jee mengutuk cikgu...
siap lukis lagi...
:)







*sorilah lukis tu buruk.. :D

March 17, 2011

Sorry?? For what?


hallluuuuuu!!!

josyu here :D

tadi aku borak dengan hunny..then dye tanye sape witch tu..

oke oke, kompius kee?

tape lah,lepas nie biar aku jee yang post pape oke?

soooo,lame eh aku tak update blog?

malas + malas + malas= rajin

mksdnyer,bile dah mlas sangat...tibe-tibe akan jadi sangat rajin..*ape aku ngarot niee? --."

soo,topik topik topik malam nie pasal ademm...

ohh sape kenal laki nie?nak aku letak gambar dye ke??

ohh rasenyer sangat tak perluu kann??*oke fine

aku rase bersalah dekat dye nie...

mende yang aku buat dekat dye..bukannyer aku marah dye ke hape...

tak de tacink-tacink punn...

ok jeh..

just, biler aku rapat dengan dye...

mcm ader satu perasaan yang pelik...*weird O.O

dan aku perasan, sikit-sikit aku mcm tak puas hati tengak dye dengan orang lain *tak tak...tak jeles punn

lagi yang aku rase bengang nyer, orang yang rapat dengan dye tu tetibe baek hati nak senyum,nak hai hai hai dekat aku.

nak pegang segale..

padahal selame nie,kiteorg satu kelas..ader dye buat camtu..

harammm wehhh!

since biler pulak orang nie baek nie?

since orang nie rapat dgn dye an?

ohh ohh,tahu tak ape yang aku pikir...

(minah nie nak tunjuk yang dye rapat dengan mamat tu ke?)

aku sangat lahh malas nak care nyer..

tapi maken lame maken panas jugak kan?

yes! aku mcm dah terperasan kan something..aku suke dye.. NOHH!!!!

*segan segan segan >.<

*errr,muke aku dah merah >.<


hello?spm kot? mane ader mase untuk seme nie...

untuk mengelakkan aku daripade berfikir tgtg mende nie seme..

aku remove dye dari fb. delete nom dye *kejam sangat ke?

dye pun ta contact aku..mcm tade mslh je..kan kan kan???

tapi laen hal pulak jadi...

ape yang aku cakap dekat mai dah tersaber dekat ademm then tersebar dekat bff aku seniri..

then bff aku ni suke hati dye suro ademm nie mintak maaf segale...

ya allah...ape kejadah laa nak mintak maaf nie?

bukan dye wat salah pun..

so aku pulak yang rase bersalah...

haishhh....

patut ke aku contact dye dan terangkan sgalenye??

March 12, 2011

JANGAN pandang camera!!!


cuci mate yeh tengak pemandangan tu...:D
dah lame tak story moory blog nie...
josyu tu dok buzy lg..org cuti dye skola..mengong --."
so aku perasan yg bunny kne tagg oleh sis zaty pasal contest nie..
memandangkan bunny(josyu) buzy dengan masalah pelajaran dye tu..
meh meh aku tolong buatkan...wahahahaha XD

gambar yang terpilih:

TADAAA!!! ader ciri2 gadis melayu ta?

bunny(left) with hunny(right)

exceli pic bunny and hunny nie memang dorang ta pandang kemera..
wlwpun mate bunny mcm pandang kemera jeh..
sbb time nie hunny snap pic,so mate ke camera phone hunny to la..
agak2 sah ke penyertaan nie?
syarat 'jgn pndg camera' mcm tak dipenuhi oleh pic nie je..hahaha
yg penting gambar nie comel!! kan??

tag tag manusia nie:

nazirul!! yes aku taw kau rajen join contest segale bagai nie XD
sis ain... saye tahu anda comel dan layak untuk join contest nie!

xoxo
witch ;)

February 21, 2011

melake maju..walaweiiiii~

assalamualaikum witch!!!!
hello hello hello...
lame kite tak story morry..
yes yes..form 5 sangat buzy...
no time nak blog blog nieh..fb pun macam tak wujud jeh bg pelajar-pelajar cemerlang macam aku nie.. heheh*dusta belake-belake

memandangkan harini aku telah jatuh sakit akibat futsal yang buas haritu...
ditambah dengan segugut semalam...
pagi tadi aku memang tak dapat nak bangun dari katil..
so mama telah mengishtiharkan cuti josyu untuk harini..*alhamdulillah...syukur-syukur..
sememangnyer aku gembira lah sebab homework pun tak siap..hahahaha....

sebab aku memang takde mase nak update blog nie..kisah yang berlaku 4 haribulan 2 tuh tertangguh sampai harinie..
cuti tahun baru cine kan kan?
so hari jumaat tu bertolaklah kami dari kuantan ke melake demi melawat sis iena yang menetap dekat situ...
kali nie,just mama,abah,syuib ngan aku jeh.. kde tak ikut sebab aman balik rumah..
aman tak dapat nak ikut kteorang sebab nanti tak sempat dye nak balik kolej dye tu...kesian kat dye... :'(

dalam kete tu,aku telah berjaye menghabiskan buku the curse...pegi balik baru habis bace..nak muntah bace buku dalam kete.. O.o

sampai sampai amik sis iena dekat U dye..then kami vroom vroom pegi ke ayer keroh...
gile lahh sampai sampai jeh keter dah berderet-deret..
bapak ramai keter nyeh..
so so abah macam selok selok nak pegi zoo..
sebab ramai kete kan,parking jela tepi jalan ...jalan jalan jalan...
last last amik keputusan nak pegi taman buaye...
actually tak nak pun,tapi abah macam beriye-iye jeh nak pegi...

josyu : abah tu nak pegi sebenarnye..sebab tu semangat sangat..
sis iena : hahahahahaha!

yes,aku kenal abah nie..kalau tetibe dye je sorang semangat lebih..memang dye nak pegi lah tu..

so aku ngan sis pun bikin selok lah...padahal nyer taman buaye je kot... ;P

kteorang selok skali snap pic..orang laen dok pandang-pandang jeh :D


dalam taman buaye nie ader taman burung jugak..
nasib lahh tak kne berak dengan burung...teruja tengak ader burung tu comel giler..


yang korang tengak macam panda tengah tidur tu bukan burung okeh..
sejenis koala kot?entah,aku panggil haiwan tu teddy bear :D
oh ye!kat sini banyak gile buaye..name pun taman buaye kan?
besar kot..
and and ader buaye yang diawet jugak...
woooo,besar besar...
ular pun ader,tapi tak snap pic..sebab macam tak menarik jeh..
yelah ULAR je kot...panjang jeee.bukan menarik pun...

so so so,hasilnyer bile dah penat jalan jalan...


nanti nanti abah cakap kite datang lagi...yesyesyes!!
encik buaye,saye akan merindui anda semua..
muahh!!



February 5, 2011

kenape josyu jujur sangat?

baru sebentar tadi aku borak borak dengan josyu...
so we talk about this 'special person'...
blablablabla....
banyak lahh ketidakpuasan hati yang diluahkan...
ni bukan kali pertame aku dengar dye cakap macam tu..
well josyu kan..kalau korang kenal dye...
dye memang akan buat something yang menunjukkan dye tak suke orang tu...
dye cakap 'kalau bagitaw depan depan mcm evil sangat...bagi point jee cukup lahh..faham faham lah seniri'

ayat yang bagi aku,memang kejam minah sorang nie..
sebab cube korang fikir...kalau korang yang kne kan...korang pun akan rase tak puas hati..
mesty lah korang nak org tu bersikap jujur..yedok??

entah,josyu josyu...aku pun tak faham kau...hahahaha!

berbalek kpde story asal td...
josyu cakap yang dye tak suke budak nie baek dengan kazen dye...
sebab budak nie gatal sangat....
dengan seme orang nak baek...
macam lah orang nak baek dengan dye...
tulah ape yang dye cakap...
aku pun tak bape faham...

macam cacat jee so josyu nie...LOL
hahahaha...

atas kebaikan josyu nie..dye hantar satu pic...
pic 'special person' tulah....
siap dgn touch up nyer lg...bagus member aku sorang nie

nak kate buruk kang maroh...tapi seyez..mmg buruk lah josyu nie edit gambo..hahaha

February 3, 2011

bile dah kene puji..kenelah bangge

ohh aku perasan cuti cuti nie orang maken malas nak update blog??
kenapekah? knpe dengan mereka nie? aku dah hilang arah tujuan..
boring tade blog nak dibace....
witch witch....kite selalu ditinggalkan berdua...
ahh takpe takpe.bole lah kite menggedik sekejap...

hari blablabla *tarikh tak dapat dikenalpasti
family pak busu,mokya and pok long datang umah aku...
yes,mase tu tok wan tidur dekat sini..macam biase lahh..
masing masing tak tahu pun yang pak busu dah balik dari mesir...
mak su yang col cakap nak datang...

bile dah sampai tuu....seme lah terkejot sebab pak busu ader...
then kteorang col mok ya suro datang pulak..
pak busu punyer keje lah nak buat surprise nie...
then ramai lahh yang datang nyer kat rumah kiteorang nie...
macam rumah terbuka pulak...

mase ramai-ramai sampai nielah aku nak snap pic...
sila sila,pilih mane yang berkenan...nie seme kazen kazen aku nie :D

syahmi :D kesan dye luka kat dagu tu still bole nampak lagi..sian dye..
syahmi skung da kurus skit...tapi maintain comel...syahmi tetap dihati... :D

fahim and syahmi...seyez cakap fahim dah gemok plus bulat bulat..aww im maken berat lah skung..
da tak bole dah nak dkung lame2..hahaha...

najma...sape tak kenal buat ganaz nie? susah nak tengak dye pakai baju macam gurls...terbaek lah..ma pakai baju camni nampak comel skit...nie ikut pakai baju mcm im...taw laa korang nie dah mcm twin....dahsyat dahsyat..


kami nak kawen naty....LOL :D

hah..witch nmpk kan pic kat atas tu...itulah aku ngan im...
ader citer skit tgtg baju kurung yg aku pakai tuu...

mase tu,seme orang dah bersiap siap nak pg kenduri kawen YB dekat bkit rangin tuu...
mule mule aku nie pakai bju T-shirt jehh....
so tukar laa baju pakai baju kurung...baju kurung nie arwah yang punyer...
lepas dah siap tudung hape seme tu..
aku keluar terus ddk sebelah tokwan...
saje jee nak testing tokwan perasan tak baju tu baju sape...

then start lahh manusia- manusia nie pandang aku..

mokya : eh...lawa baju....nie bukan baju arwah ke?cantik cantik...
tokwan : hah,nie ader jee baju arwah..muat dengan awok nie..kate takde..

tetibe budak im nie datang dekat aku..pegang tangan aku then cakap..

im : kak Ada...comelnyerrrr....(dengan muka yang kagum habis...bole nampak betape terujanyer budak nie)

LOL,aku gelak habis time tuu....kecik kecik dah pandai dye cakap...

mase nak keluar tuu..im tanye aku lagi..

im: kak Ada nak pegi mane?
aku : kak Ada nak pegi kawen..nak ikut?
im : mane boleh kak Ada kawen...(sambil tarik tarik kaen aku)
aku : kenape pulak tak boleh?
im : kak Ada kawen dengan im..baju kite kan same..

LOL,again aku gelak lagi....ceit budak nie...kecik kecik dah pandai kau cakap...hahaha
comel gile dye nie..geram aku...
bile dah besar naty, aku harap dye tak bolat sangat...kang tak comel.
sedang sedang cukup...baru aku bangge ader kazen comel mcm dye.. :D


January 21, 2011

saat kau tiada,tika itu hati merindu

muke baru lepas solat...suci tak??

hallo hallo little witch! sangat lah sorry sebab lame tak menghupdatekan story-story terbaru dekat kau..
seyes skola tahun nie sangat buzy yang amat..
jadi memang sgt susah nak online and kalau de mase pun tak nak online.. nak belaja ;D

besok dah 2 minggu my sis pulang kembali ke U dye tu..
ohh ohh rinduu ohh rinduu..hahaha
aku cakap rindu ni, adek aku cakap 'tak sampai sebulan dah rindu?'
adek aku ni takde perasaan sungguh..hahaha

tahun tahun sebelum ni takdelah nak rindu sangat..
mybe sebab mase cuti haritu memang kami banyak menghabiskan mase bersame...
mengarut bersame-same..
memekak bersame-same..
gaduh same-same..
bace novel same-same...
online same-same..
tahun lepas memang seronok dapat cuti dengan sis...
rase cepat je mase berlalu...
ingat lagi sis ajar aku bio... ajar sambil marah-marah *konon lah marah..kuat je tipoo aku ni
tapi best lah..sebab belajar macam tu ingat jeh.. so boleh lah bio A? hahahaha

oke oke,hari isnin = 10 januari bersamaan dengan harijadi sis..
yes yes!time nie lah aku tunggu-tunggu..
sis!! sedar sedar sikit!mu tu dah 21 tau..again ..21 tahun! dah tua dah..jangan berangan budak dah..
hahahaha! aku memang suke nak cakap macam tu..
yelah,dye tu berase mude sokmo..gedik gedik.... -.-" *padahal aku jeles ;D

mase befday sis,aku hantar video...simple jee..dengan stucknyer..hahaha..buduh pone aku tu..masalah...
aku dah beli hadiah untuk sis..tapi tak sempat na kasi..
just simple keychain...aku satu sis satu...
tehee~ ;))

rase tak sabar jeh nak tunggu sis balik semule...
bosan lah..
member-member aku semua pakat pangkah-pangkah orang..
kalau dengan sis bole wat lawak bodo..wat muke bangang-bangang...
dengan syafieqa pun same gok..tapi dye tuu kelas lain pulak..

kesian tak dekat aku?hahaha... *mengarot jeh
so my sick little sis...
cepat-cepat balik...can't wait too see u again...really miss u so much!
naty kite buat bbq jom...tehee~

sis,doakan Ada dapat result yang bagus this year...
doakan Ada ingat ape yang cikgu ajar..
doakan kesihatan Ada..
doalah ape yang patut...
Ada sentiase doakan kesihatan sis..

je t'aime....muahhh!!!

January 7, 2011

bile dah bergelar 'budak SPM'

hello my dear little witch!!!!!!!
seriously giler rindu dekat kau..
sory lah,tahun ni kan aku dah form 5...
walaupun umur asal aku baru 16...tak pe takpe...aku red...haa...
nampaknyer aku tak boleh lah nak story dekat kau dah...
citer-citer pasal ape yang jadi..lepas ni mesty dah lagi susah nak online...
mesty kau sunyikan duduk sorang-sorang dalam dunia blog ni...
naty aku de mase aku cari kau pasangan..oke?hahaha ;P

dah lame tak hupdate ni kan...
macam-macam bende nak citer...
tapi tulah...
terlalu banyak...nak citer pun susah..
tahun ni,aku dah bergabung balik kelas dengan pot..
but ader sorang due tige empat makluk ni satu kelas pulak dengan aku...
aku bukan tak suke dorang ni..but ader masalah mase dulu-dulu...tu aku menyampah tu..
setakat ni skola oke jep..
tapi tapi tapi... kelas aku selalu banjir...kelas atas dah..tingkat 3 dah..
tapi atap depan kelas bocor....bayangkan kelas orang lain kering..kelas kitorang banjir kt koridor tu...
takpe takpe,kalau jadi swimming pool pun oke jugak..

oh oh, tahun ni dah blaja balek ngan umi.. mesty banyaklah omework lepas ni...
takpe!demi addmath aku sanggup..cewahh...
tahun ni kne lah aku study macam orang baru blajar...haduii...

ni nak share tips yang aku buat biler NAK MASUK form 5..

1. aku pastikan duet dalam dompet aku tak habis untuk topup yang tak berfaedah tu...duet time cuti memang tak gune..sebab takdek income dah time cuti..so aku tak gune punn...aku ni berjimat.. :P

2. ader kenderaan, kalau boleh kete... memandangkan aku bukan setakat ader kete tapi driver pun ader..memang aku bersyukur lah.

3. ader geng yang memang boleh go! aku memang taleh duduk sorang,takut..

kenape mesty ader seme tu??

ape yang aku dah buat dengan mende-mende ni seme :

1. dengan duet yang banyak tu...aku telah memfollowkan diri ke bandar...pegi ecm..tengak wayang..makan...karaoke....jalan-jalan...maen game..beli cd...time time duet tengah masyuk ni lah rase nak beli seme bende..

2. kete tu, untuk driver aku bawak aku pegi jalan-jalan... start dari 29/12 sampai 1/1 tu memang aku dah men 'enjoy' kan diri dengan pegi jalan jalan...rabu pegi ecm..kames pg ecm..jumaat pegi makan..then sambut tahun baru..sabtu pegi makan..then jalan-jalan..malam tu jalan lagi...ohh mase nilah aku rase sangat syok sebab dapat pegi jalan jalan tanpe perlu keluarkan duet untuk isi minyak :D takde tambang punn

3. geng..tak kesah lah tue ke mude ke..yang penting boleh go-on... hari rabu tu aku join geng sis aku...dengan kak marini and kak amalia... keluar dengan dorang ni jadi matang lah... nampak budak kecoh-kecoh mesty kiteorang cakap 'budak skolah..kecoh betol'..mase tu berase macam dah habis skola..padahal aku baru nak amek spm.. hari-hari yang seterusnya pegi enjoy dengan sibling aku lah..best toksoh cakap lahh... syok parok..

memang aku dah berjaye mempraktikkan diri untuk menghadapi spm ....
aku taw spm tak boleh enjoy...
so enjoy lah sebelum spm...

banyak lagi aku nak story dekat kau..tapi aku rase aku kene tidoo dah ni..besok skola..baju tak gosok lagi..hehehe
nite-nite little witch! je t'aime !!