CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

August 30, 2012

Asrama macam kem tentera?

Assalamualaikum :)
lame dah tak melawat LITTLE WITCH ni...
lame dah tak berstory morry dgn dia...
biasenya kalau bab bab mengutuk, mengate , mengumpat semua cerita kat dia.. ehh ehh
tipuuu tipuuu... 
tak de pun mengate kt sini.. tak nak mencemarkan LITTLE WITCH yang suci ni..
tak de pun mengumpat semua.. 
kalau bab bab nak feeling sorang diri tu iyalah kot? hewhew :3
so, many people ask me.. how's ur life now?
mula lah nak tanyang muka sedih, konon konon macam seksa gila duduk dekat ipoh ni..
then cakap kuat kuat "TAKKK BESSSTTTT!!"
oke, saya nak terangkan dekat sini...
life kat sini FUN.. seronok weh! pengalaman baru.. 
memang la ade beberape macam tak mencapai tahap yang kita nak..
buat takde laa sampai nazak nak mati tu...
boleh je hidup kalau dengan semua ni pun..
sebagai contoh.. ASRAMA...
asrama utk budak july intake ade dua tempah.. satu kledang emas (for boys and fewfewfew girls) and asrama MURNI...
which is asrama yang saya duduk sekarang ni..
macam mana bilik dia ehh???
ohh ini soalan susah gila nak jawab...
tengak gambar dan faham sendiri oke bebeh?
so ini block A 1. ni la bilik biliknya... 
haaa, bilik kawasan sini semua 2 orang je... kalau belakang line ni bilik empat orang..
so op course la lagi besar kan..
ni la pantry nya... nak basuh pinggan, masak segala.. tu water cooler ade jugakkkk
haa, sini kalau nak air sejuk air panas boleh la ambik..free free je tak payah bayauu..
ehh salah,ni semua kita bayar kot! bayaran asrama kan? so pandai pandai lah gunakan sebaiknya...
water cooler tu ade tactic skit kalau nak guna.. kadang kadang air panas dia tk elok.
so sila la usap usap dulu...cakap cakap dgn dia.kalau tak jadi boleh la gunakan kaki atau tangan dengan sebaiknya ...
sape sape yang before ni duduk rumah jadi bibik boleh la kalau kalau nak masak..
TAPI
dapur sila bawak sendiri ok.. periuk nasi pun same.. barang barang nak masak tu memang sendiri lah kan?
masuk tandas jangan rempuh je.. doa baca duluuu
ini tandas blok B. bersih dan cantik. blok A CANTIK SANGAT, MALU NAK TUNJUK.
sila faham kenape caps lock di situ yaa..
ade shower, tandas duduk tak de ye.. yang terapung tu pun takde jugak... 
so dun worry lah. walaupun pergi mall takde tandas cangkuk, boleh tahan kencing berak sampai balik asrama..
see, bagus lah kan?!
ni tempah nak cuci muka gosok gigi.. 
cermin memang tak disediakan...
tak elok pulak kalau ade cermin kan?
thereeee ade mesin basuh and paip paip ni semua boleh guna. kate bayar kannn...
buat buat yang tak pandai basuh baju boleh lerr guna mesin basuh tuu..
3 hengget sekali basuh, besar gedabak boleh muat pakaian seminggu tak basuh..
kalau rase rugi boleh basuh tangan ye..  jangan malas malas...
tempat ni boleh la kalau nak amek wuduk....
ade jugak budak budak yang basuh baju dekat sini...
senang sebab air sini lagi laju dari dalam tandas punya...
boleh la nak berkemban mandi bwh paip..ehhhh  :3
sape kate tempat ni nazak?
semua keperluan dah ade...
nak ape lagi?
kalau nak tempat best best jangan merungut..
pegi je daftar keluar then pg duduk hotel sana.. 
EASY DAN SIMPLE KAN?