CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

February 21, 2011

melake maju..walaweiiiii~

assalamualaikum witch!!!!
hello hello hello...
lame kite tak story morry..
yes yes..form 5 sangat buzy...
no time nak blog blog nieh..fb pun macam tak wujud jeh bg pelajar-pelajar cemerlang macam aku nie.. heheh*dusta belake-belake

memandangkan harini aku telah jatuh sakit akibat futsal yang buas haritu...
ditambah dengan segugut semalam...
pagi tadi aku memang tak dapat nak bangun dari katil..
so mama telah mengishtiharkan cuti josyu untuk harini..*alhamdulillah...syukur-syukur..
sememangnyer aku gembira lah sebab homework pun tak siap..hahahaha....

sebab aku memang takde mase nak update blog nie..kisah yang berlaku 4 haribulan 2 tuh tertangguh sampai harinie..
cuti tahun baru cine kan kan?
so hari jumaat tu bertolaklah kami dari kuantan ke melake demi melawat sis iena yang menetap dekat situ...
kali nie,just mama,abah,syuib ngan aku jeh.. kde tak ikut sebab aman balik rumah..
aman tak dapat nak ikut kteorang sebab nanti tak sempat dye nak balik kolej dye tu...kesian kat dye... :'(

dalam kete tu,aku telah berjaye menghabiskan buku the curse...pegi balik baru habis bace..nak muntah bace buku dalam kete.. O.o

sampai sampai amik sis iena dekat U dye..then kami vroom vroom pegi ke ayer keroh...
gile lahh sampai sampai jeh keter dah berderet-deret..
bapak ramai keter nyeh..
so so abah macam selok selok nak pegi zoo..
sebab ramai kete kan,parking jela tepi jalan ...jalan jalan jalan...
last last amik keputusan nak pegi taman buaye...
actually tak nak pun,tapi abah macam beriye-iye jeh nak pegi...

josyu : abah tu nak pegi sebenarnye..sebab tu semangat sangat..
sis iena : hahahahahaha!

yes,aku kenal abah nie..kalau tetibe dye je sorang semangat lebih..memang dye nak pegi lah tu..

so aku ngan sis pun bikin selok lah...padahal nyer taman buaye je kot... ;P

kteorang selok skali snap pic..orang laen dok pandang-pandang jeh :D


dalam taman buaye nie ader taman burung jugak..
nasib lahh tak kne berak dengan burung...teruja tengak ader burung tu comel giler..


yang korang tengak macam panda tengah tidur tu bukan burung okeh..
sejenis koala kot?entah,aku panggil haiwan tu teddy bear :D
oh ye!kat sini banyak gile buaye..name pun taman buaye kan?
besar kot..
and and ader buaye yang diawet jugak...
woooo,besar besar...
ular pun ader,tapi tak snap pic..sebab macam tak menarik jeh..
yelah ULAR je kot...panjang jeee.bukan menarik pun...

so so so,hasilnyer bile dah penat jalan jalan...


nanti nanti abah cakap kite datang lagi...yesyesyes!!
encik buaye,saye akan merindui anda semua..
muahh!!



February 5, 2011

kenape josyu jujur sangat?

baru sebentar tadi aku borak borak dengan josyu...
so we talk about this 'special person'...
blablablabla....
banyak lahh ketidakpuasan hati yang diluahkan...
ni bukan kali pertame aku dengar dye cakap macam tu..
well josyu kan..kalau korang kenal dye...
dye memang akan buat something yang menunjukkan dye tak suke orang tu...
dye cakap 'kalau bagitaw depan depan mcm evil sangat...bagi point jee cukup lahh..faham faham lah seniri'

ayat yang bagi aku,memang kejam minah sorang nie..
sebab cube korang fikir...kalau korang yang kne kan...korang pun akan rase tak puas hati..
mesty lah korang nak org tu bersikap jujur..yedok??

entah,josyu josyu...aku pun tak faham kau...hahahaha!

berbalek kpde story asal td...
josyu cakap yang dye tak suke budak nie baek dengan kazen dye...
sebab budak nie gatal sangat....
dengan seme orang nak baek...
macam lah orang nak baek dengan dye...
tulah ape yang dye cakap...
aku pun tak bape faham...

macam cacat jee so josyu nie...LOL
hahahaha...

atas kebaikan josyu nie..dye hantar satu pic...
pic 'special person' tulah....
siap dgn touch up nyer lg...bagus member aku sorang nie

nak kate buruk kang maroh...tapi seyez..mmg buruk lah josyu nie edit gambo..hahaha

February 3, 2011

bile dah kene puji..kenelah bangge

ohh aku perasan cuti cuti nie orang maken malas nak update blog??
kenapekah? knpe dengan mereka nie? aku dah hilang arah tujuan..
boring tade blog nak dibace....
witch witch....kite selalu ditinggalkan berdua...
ahh takpe takpe.bole lah kite menggedik sekejap...

hari blablabla *tarikh tak dapat dikenalpasti
family pak busu,mokya and pok long datang umah aku...
yes,mase tu tok wan tidur dekat sini..macam biase lahh..
masing masing tak tahu pun yang pak busu dah balik dari mesir...
mak su yang col cakap nak datang...

bile dah sampai tuu....seme lah terkejot sebab pak busu ader...
then kteorang col mok ya suro datang pulak..
pak busu punyer keje lah nak buat surprise nie...
then ramai lahh yang datang nyer kat rumah kiteorang nie...
macam rumah terbuka pulak...

mase ramai-ramai sampai nielah aku nak snap pic...
sila sila,pilih mane yang berkenan...nie seme kazen kazen aku nie :D

syahmi :D kesan dye luka kat dagu tu still bole nampak lagi..sian dye..
syahmi skung da kurus skit...tapi maintain comel...syahmi tetap dihati... :D

fahim and syahmi...seyez cakap fahim dah gemok plus bulat bulat..aww im maken berat lah skung..
da tak bole dah nak dkung lame2..hahaha...

najma...sape tak kenal buat ganaz nie? susah nak tengak dye pakai baju macam gurls...terbaek lah..ma pakai baju camni nampak comel skit...nie ikut pakai baju mcm im...taw laa korang nie dah mcm twin....dahsyat dahsyat..


kami nak kawen naty....LOL :D

hah..witch nmpk kan pic kat atas tu...itulah aku ngan im...
ader citer skit tgtg baju kurung yg aku pakai tuu...

mase tu,seme orang dah bersiap siap nak pg kenduri kawen YB dekat bkit rangin tuu...
mule mule aku nie pakai bju T-shirt jehh....
so tukar laa baju pakai baju kurung...baju kurung nie arwah yang punyer...
lepas dah siap tudung hape seme tu..
aku keluar terus ddk sebelah tokwan...
saje jee nak testing tokwan perasan tak baju tu baju sape...

then start lahh manusia- manusia nie pandang aku..

mokya : eh...lawa baju....nie bukan baju arwah ke?cantik cantik...
tokwan : hah,nie ader jee baju arwah..muat dengan awok nie..kate takde..

tetibe budak im nie datang dekat aku..pegang tangan aku then cakap..

im : kak Ada...comelnyerrrr....(dengan muka yang kagum habis...bole nampak betape terujanyer budak nie)

LOL,aku gelak habis time tuu....kecik kecik dah pandai dye cakap...

mase nak keluar tuu..im tanye aku lagi..

im: kak Ada nak pegi mane?
aku : kak Ada nak pegi kawen..nak ikut?
im : mane boleh kak Ada kawen...(sambil tarik tarik kaen aku)
aku : kenape pulak tak boleh?
im : kak Ada kawen dengan im..baju kite kan same..

LOL,again aku gelak lagi....ceit budak nie...kecik kecik dah pandai kau cakap...hahaha
comel gile dye nie..geram aku...
bile dah besar naty, aku harap dye tak bolat sangat...kang tak comel.
sedang sedang cukup...baru aku bangge ader kazen comel mcm dye.. :D