CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

October 14, 2012

Girls are not toys. We are PRECIOUS.


Assalamualaikum

pernah tak someone came into your life saying that they love you?

someone that i call as "Secret Admirer"

yaa, supposedly bukan secret admirer. 
sebab si dia dah bagitahu kan..
but for me. this kind of person kita panggil macam tu..

pernah tak korang berada dalam situasi macam ni?

----------------------------------------------------------------------------------
seperti biasa..
melepak dekat bilik sebelah. bilik Fazira dah jadi macam satu habit buat aku...
memang tak duduk bilik sendiri dah bila dapat roommate yang macam ombak.
tengah sedap sedap melayan lagu dekat radio.
tiba tiba satu message masuk..

*ding!
unknown number
: Ni syuhada kan?

dengan tak de perasaan. ambik phone then reply..
: Yup. siapa ni? Nasuha eh?
dengan confident yang tinggi melangit.. 
message send..

*ding!

sekali lagi message masuk..
salah orang.. bukan Nasuha .. siapa pulak dah?
dah la message number celcom.
reply jugak..
tak puas hati ni...
reply reply reply...

Ohhh rupanya budak laki yang terserempak masa beratur haritu..
yang aku potong line dorang haritu..
lagi pelik.. mane tah dapat number..
tanya tak nak jawab.. menguji kesabaran betul.. nasib baik dah solat time tu.. setan dah lari.

dan part yang paling best..
aku tak ingat pun nama dia.. and dengan selamba badak aku bantai je nama budak laki yang comel comel  yang aku pernah kenal.
cool aite?




time tu jugak. dia ade bagitahu dia suka aku..
nahh message semua boleh buat..
sambil menguap aku reply je..
siap guling guling lagi.. takda perasaan sungguh malam tu.
fikir nak tidur jee..
last last memang tidur pun..
dekat common room depan tv.. orang duduk tengak tv.
tp untuk aku special. tv yang tengak aku  :D

satu hari tu... otw nak balik asrama.. 
*ding!
text dari member... dorang kata warden tak benarkan masuk asrama. paling awal pun sabtu..
dang! warden buat hal dah..
yang peliknya, budak nursing tak cuti.. ambil phone text si mamat ni : eh,ada number budak nursing yang duduk asrama murni tak?
simple je soalannya..
5 jam kemudian *tipu
tak reply.. call tak angkat... gila punya member.. angin jugak time tu..
tiba tiba aircond dalam bas tu rasa macam tak berguna je..
panas jee time tu.. nak berwuduk pun paip takde.. muka redha -.-




kadang kadang tu..
terserempak.. tapi dia senyum pun tidak.. err?

*ding!
: Saya sayang awak
satu message masuk.. aku baca dengan takde perasaan..
tet tet tet. message send! aku reply
: Prove it

dan message seterusnya tak dilayan..
terbayang kata kata kawan aku..
"dia dah ada awek.. kenapa dia nak jealousnya"


------------------------------------------------------------------------------

perkara pertama yang singgah dalam kepala aku..
kesian awek dia..

salah siapa ni?
awek tak pandai jaga pakwe..
atau pakwe tak cukup ade awek sorang..

boys yang comel handsome kacak di luar sana..
sila laa, jaga hati perempuan ...
jangan buat main je.. mulut manis kalah gula.. letak garam pun tak neutral jugak.. still manis..
tapi belakang. setan sepuluh tanduk kau bela.

kaum lelaki dah laa pupus dekat dunia ni..
kalau muka kacak, gay..
kalau muka comel, pondan..
yang biasabiasa pulak, semuanya taken already..

perempuan memang ramai...
tapi tak bermakna semua kau boleh rembat..
bukannya dorang dilahirkan untuk disakiti..
takde pun..

jangan bila apa yang kau buat dekat perempuan tu jadi dekat kau balik.
sekarang kau berseronok gedik gedik sana sini.
bila nanti kau dah kawin, bini kau gedik gedik sana sini..
kau nak baran pulak..
time tu aku datang tolong  . ikat kau letak dalam kotak. bakar then abu tu aku tanam..
boleh?

tak semua yang kita nak boleh jadi milik kita... learn to let go.. let to be loyal :)

0 luahan hati dari little witch: