CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

November 19, 2010

nazirul? ka bukan lagi org yg aku knl dlu...

satu mase dulu,mase aku darjah 6....
aku de sorang member ne,laki..
org nyer kecik2,putih,baek hati,senang kene buli,mudah ketawe,gedik jugak la skit2 n tak kasar..
aku rapat ngan dye,tapi kteorang rapat tak lame..since cegu tukar tempat.seme tu dah jadi kenangan utk aku...

aku mule kenal dye sebab dye duduk sebelah aizat..aizat tu dduk blkang aku je..
kawan dgn dorang ne mmg best...aizat tu pulak mcm2 lahh dye nak cakap...aderr je mende nak ckp..
nazirul ne laaa tukang dgr then dye lah yg gelak2...kadang2 tu mcm mende tu lawak sgt je...
biler teringat kat nazirul time tu,aku selalu sengih sorang2...
persahabatan yang aku dapat mase tu tak ternilai...
aizat ke nazirul ke..due2 budak ne baek...

tapi....
tak seme mende tu akan kekal kan?

mase terus berlalu dan berlalu...
biler dah masing2 msuk skola menengah,seme bawak haluan masing2...
time tu lah lost contact...
tapi,mungkin ne anugerah...nak kate jodoh...ader jodoh ke?
oke,berbalik semule kpde cerite tadi...
dak2 skola nazirul dtg skola aku..
then time tu lah dpt jumpe dye...
dye langsung tak berubah...
aku boleh dgr lagi suare dye time tu...dye jerit 'JOOOSSYYUUUUU!!!!'
hahahaha, kecoh dan semangat gilee....
dye tak tinggi langsung,same jee..pendek dari aku,tapi dye tetap nazirul yang dulu...suare yang same,muke yang same...

hari berlalu dengan pantas...
dalam, setahun kemudian,aku jumpe dye lagi...
tapi dye dah laen skit...
suare dye dah pecah,dah tinggi..same tinggi ngan aku pulak tu...
cepat betol dye besar..
tpi, dye still nazirul yang lame...
dye tego aku, peramah macam dulu jugak...
tapi malang, lepas hari tu...
aku tak pernah jumpe dye dah...
contact number pon tak de...

sampailah satu hari...reunion ex-sksi...
time tu,aku dapat taw yang mimi ader nom nazirul..
memang kecoh laa nak mintak nombor ne..semangat aku...
rindu giler kat nazirul,lame gile tak jumpe dye..
ttapi time reunion tu dye tak dtg..skit je yg dtg..xramai...
aku contact dye,tapi kteorang tak pernah jumpe lagi...

dari situ aku taw fb dye...
ader dalam satu minggu ni,aku on9 je,dye pun ader..
so chat skit2 la ngan dye...
time tuu....
aku rase laen, mcm pelik...

maken lame,aku dah maken jarang dpt tgk dye on9..
kalo ader pun,dye mcm tanak chat je...
nazirul sombong...tu yg terdetik dalam hati aku..
ye,dye pernah ckp,knpe seme org ckp dye sombong...
mungkin dye tak sedar care dye buat org anggap dye mcm tu...

tapi, aku ne sape nak menilai dye...

maken lame....aku dah tak de contact dye langsung...
bukan tak nak...
aku coment kt fb, dye tak eply...
org len punyer komen, dye reply..
ouh, terase kot...

aku pernah cakap ngan aizat yang nazirul mcm dah laen..
yee, aku rase mcm nazirul yang aku kenal mase darjah 6 tu tak mcm sekarang...
nazirul time tu layan aku baek..bukan mcm skrg.. mcm benci je kat aku...
sdeyh tu tak payah cakap la...
:')

tapi,pape pun yang jadi...
aku pikir baek aku jgn rapat sangat dgn nazirul..
sebab aku rase dye macam dah start membenci aku je...
kesiian kat aku..haishh,nasib badan..

yup,hidup ni suatu pendakian kan?

daa~

3 luahan hati dari little witch:

nazz said...

wei? ape nie.
aku tak pernah la benci ka.
ka kan kawan aku, aku tak pernah benci kawan2 aku.
huh 0.+

josyu said...

aku takot...
takot ka benci aku..
:'(

nazz said...

aku ta benci la,
sumpah !