CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

December 2, 2010

Lagu Yang Memekak...


seperti yang kite tahu..ramai orang tak suke biler bukak blog orang laen ader pulak lagu-lagu yang kedengaran bingit kat telinga ni...
makin bertambah sadis di hati apabila lagu-lagu sebegini tidak mampu diSILENTkan...
malah makin kedengaran bising apabila part chorus dimainkan...

dahulu,lagu dekat blog little witch ni ialah lagu Love Is You by Ten2five...
saat tu ramai yang memuji lagu tu enak dan sedap didengar...
mendayu-dayu dan liriknya penuh bermakna..
lagu tu tak lah famous dimainkan di mane-mane corong radio..
kewujudan lagu tu pun aku tahu bile nurul yang mencadangkan aku mendengar lagu tu..
biler dihayati lirik lagu tu memang menbawa makna yang mendalam.
tak lame pun mendengar lagu tu,aku terus jatuh hati dan terpikat...
seperti readers blog ini,aku rase ramai jugak yang terpikat dengan lagu tu kan?
timas jugak atas kalian yang sudi memuji lagu tu best...
dan aku bertambah yakin bile aku dengar lagu tu dijadikan call alert oleh sis aku..
memang lagu tu berjaye memikat hati ramai orang..hebat :))

tak lame lepas tu,aku mula tukar lagu dekat blog ni ke lagu yang lain..
sebab aku ni addicted dengan anime,so next song tu dah bertukar corak dan rentak kepade lagu anime...
tak silap lagu fruit basket..
lagu tu aku suka sebab lagu tu mendayu-dayu..
biler dengar lagu tu,macam menenangkan jiwa dan raga je..
namun, tak seme bende yang kite suke orang laen akan suke kan..
lagu tu mendapat tentangan hebat daripada pot, member kacip aku seniri...
memang kteorang jarang ader persafahaman sedikit..
untuk sedapkan hati dye,aku tukar lagi lagu...

mase tu aku tengak video annatyah..
mase tu ader lagu dalam video yang dyeorang buat..
so aku try pasang telinga and detect lyric lagu tu..
penat lelah berjage dan melebarkan telinga,aku dapat cari lagu yang aku nak tu..
so tige lagu aku letak dalam blog ni..
a gift of a friend, a year without rain and speak now..
tige lagu ni tak lame pun ader kat blog ni..
mungkin riwayat dorang tak lame...
telah diremovekan oleh aku jugak..

akhirnya lagu yang terpilih ialah wait there...
lagu yang mengembalikan memori mase dulu-dulu...
mase kecik-kecik time basuh berak mama abah basuh..
mase datang naek basikal..
mase menangis sebab tak satu kelas dengan member kacip..
mase rehat makan mee,tetibe ader budak mane tah makan mee yang ader lalat..
mase maen kejar-kejar ngan budak laki..
mase mase mase....
terlalu banyak memori...
memori yang tak mungkin dilupakan...

hopefully lagu ni akan bersemadi dengan memori tu seme :)
*woi,asal mate juling ni?

10 luahan hati dari little witch:

bspotgurl said...

tenang je masuk blog ni sambil dengar instrumental song nye

josyu said...

hahaha..thanks :)
habis lah lepas ni entry mcm melayan perasaan je :P

Arumi Dasuki and Erma Alyssa said...

yeay..lagu yang dipilih oley saya akhirnya menjadi pemenang..yuhhuuu :D

Miera :) said...

HAHA. nice song you got here josyu! josyu ase lagu kat blog sye ni memekak ke? just wondering..bhahaha XD

josyu said...

erma : wah perasan sungguh yea anda ni??hahaha

miera : thanks :D umm,lagu best..tapi mcm ta sesuai skit kalo utk blog..tapi sebab bole pause kn,so...oke jehh..NGAHAHAHA ;P

Arumi Dasuki and Erma Alyssa said...

itu bukan perasan tp kebenaran.. muahahaha :D
btw anda telah diTAG wahai little witch :D

Anonymous said...

Nice posting. Terima kasih

josyu said...

thanks :D

Anonymous said...

Ini akan menjadi halaman web yang hebat, mungkin Anda tertarik untuk melakukan wawancara mengenai bagaimana Anda buat itu? Jika demikian e-mail saya!

josyu said...

err??